Dit wil je zien: een mini-camper achter je fiets

Dit is zo’n uitvinding waarvan je denkt: ‘had ik dit maar bedacht’. Wát cool: een mini-camper achter je fiets! Je kan de camper uitklappen tot 2,8 meter. Met wie ga jij een rondreis maken?

Ik ga op vakantie en neem mee…

Vroeger ging ik elke zomervakantie kamperen. In Frankrijk. Met de vouwwagen. Mijn zus en ik lagen in een stapelbed aan de linkerkant. Ik boven, mijn zus beneden (tot ik één zomer meerdere keren uit bed viel, toen wisselden we toch maar van plek). Rechts lagen mijn ouders. ‘s Ochtends rook ik dan dat mijn vader koffie zette en eitjes kookte. Ondertussen veranderde mijn moeder het grote bed in een zithoek en dekte de tafel. De hele dag waren we buiten. Na een paar dagen op één plek pakten we alles weer in en gingen we op zoek naar een andere locatie. Ik denk er regelmatig met heel veel plezier aan terug.

Eén dolle zomer hadden mijn ouders bedacht om de vouwwagen te laten staan en op fietsvakantie te gaan. Ik vond het vreselijk. Ik was nog klein, dus ik moest drie keer zo hard trappen. Na twee uur was ik bekaf. Je begrijpt het: het was geen succes. Misschien had ik het leuker gevonden als we na zo’n lange fietstocht niet óók nog de tent moesten opzetten. Jammer dat een mini-camper toen nog niet bestond, hè pap en mam? Dan hadden jullie mij vást en zeker overgehaald toch nog een keer mee te gaan.

Uitklapbare camper

De ‘Bicycle Camper’ van het Deense bedrijf Wide Path Camper kan je als aanhanger achter je fiets hangen. Het kunststof exemplaar heeft een lengte van 1,5 meter, maar als je ‘m uitklapt wordt de camper maar liefst 2,8 meter lang. Volgens de makers bouw je ‘m binnen een paar minuten op, compleet met zithoek en tafel voor vier personen. Ga je slapen? Dan bouw je de zithoek om tot een bed van 200 centimeter bij 90 centimeter. Onder het bed is een opbergruimte. Staan kan niet, de camper is 1.45 meter hoog. Je betaalt ongeveer 4000 euro voor de mini-camper. Je kan ook veel extra’s bestellen, zoals een zonnepaneel van 10-watt voor op het dak van de camper.

Wat vind je van deze mini-camper? Laat het ons weten in een reactie! Wil je liever niet op de fiets? In deze tiny house op wielen kan je ook kamperen.

Foto: Wide Path Camper

Over de schrijver

9 gedachten over “Dit wil je zien: een mini-camper achter je fiets”

  1. klinkt erg leuk, maar 45 kg in beweging zetten is redelijk veel. Als je dan ook kampeerspullen er in doet, wordt ie nog zwaarder en dus moeilijker in beweging te krijgen. Meenemen achter de fiets lijkt me daarom alleen voor de heel sterke mensen onder ons mogelijk. En ga dan zeker routes nemen waar je door kunt trappen: dus zeker geen verkeerslichten en zo weinig mogelijk plekken waar je moet stoppen.
    Veel plezier!

  2. 90 cm breed is veel te smal voor 2 personen, € 4000 wel erg veel voor een plastic bak, en te windgevoelig voor onze lage landen. Jammer, wie ontwerpt een betere? Zou dolgraag een lichte en goede fietscaravan willen.

  3. Super leuk! Ik heb met een glimlach de foto’s bekeken op de site van de fabrikant.
    Ik weet niet of je er een rustige vakantie mee hebt. Waarschijnlijk heb je veel bekijks!

Reacties zijn gesloten.