Mini-windmolen voor thuis is veilig voor vogels

Windstrument.jpg.492X0 Q85 Crop Smart
Foto: Windstrument

Je hoeft niet de zee op om windenergie te vangen. Een nieuw type windmolen van Windstrument, maakt windenergie van eigen dak mogelijk.
[adrotate group=”4″]
Het bijzondere aan deze windmolen is het ontwerp. De molen heeft geen lange bladen, maar een “conische helicoïde”, een vorm die je volgens de bouwers van de molen veel in de natuur terugziet, en die ook zeer efficiënt werkt.
De diameter van de molen is ongeveer 1.20 meter, veilig voor vogels, en kan ook bij lage windsnelheden elektriciteit opwekken. Oftewel: ideaal voor op je huis.
Bron: Treehugger
Lees ook
Windenergie kan in 2030 halve wereld van energie voorzien
Zelf geld verdienen met wind
Europa is absolute kampioen zonne-energie

Over de schrijver

9 gedachten over “Mini-windmolen voor thuis is veilig voor vogels”

  1. Maar er zijn er die wel innovatief zijn: kijk eens op http://www.windinvent.com
    Ja, is een persoonlijke relatie van me maar hij heeft wel een low cost en high efficiency molen ontwikkelt die geen last heeft van draaiende wind, turbulentie (daken gebouwen), lage windkracht.
    Nog 12 maanden incl. officiële testen in buiten omgeving (windtunnel ook vanwege bureaucratische certificaten, maar verre van representatief voor buiten omgeving / prototype is al werkend aangetoond maar helaas geen low cost materiaal : aluminium bladen) en dan productie klaar (in NL via sociale werkplaatsen en Afrika via locale business in Malawi).
    De terugverdientijd van urban windmills ligt op 10 jaar (maar hangt sterk van diverse factoren af zoals huidige energieprijs, windsterkte woongebied, zie windkaarten financieringskosten etc.). One size fitts all bes.taat niet.
    Tenslotte: met alleen wind ben je er niet (in de zomer), maar de combi met zon is noodzakelijk om zelfvoorzienend te kunnen zijn.

  2. Kennelijk is men hier al sinds 2006 mee bezig, zie ik nog geen werkend prototype in de buitenomgeving en ziet hij er erg ingewikkeld uit (productie en onderhoudskosten). Er wordt gevraagd om investeerders.
    Zij zijn niet de enige die een poging wagen om tot "de" urban windmill te komen. http://donqi.nl/ > deze is inmiddels failliet http://www.windside.com/ > http://www.windchallenge.com/ http://www.helixwind.com/en/ http://www.eightwind.com/ http://www.maplin.co.uk/buy-batteries-and-power/s
    Allemaal concepten die te ingewikkeld zijn en veel van hetzelfde. Weinig of geheel niet aantoonbaar toegepast in woonomgeving.

      1. Dergelijk onderzoek is al vaak gedaan met steeds het resultaat dat de netto energieopbrengst negatief is. Blijkbaar mag dit niet gezegd worden, sommigen willen hun dromen niet verstoren.

          1. wat mij altijd verbaasd is dat bijna iedereen een mening heeft over dit soort installaties maar er GEEN in bezit heeft. IK WEL en heb nu bijna 5 jaar ervaring en…. het is perfect. Wel heb ik de electra in het hele huis aangepast naar 12/24 volt en dus ook de generator daar op aangekocht.
            Ik zeg er wel bij dat het project in Azie is, zeg maar aan het strand. Maar het zou zomaar in Glederland, Groningen of hartje Haarlem kunnen zijn.
            Ja inderdaad de meeste (proto) typen zijn te ingewikkeld en eigenlijk een beetje dom gemaakt. Wij hebben een huis-, tuin- en keukenoplossing bedacht en dat gaat als een speer.
            Klaas de Groot weet duidelijk niet waarover hij praat en er is bepaald geen behoefte aan dure installaties en -bij ons- al helemaal niet aan een extra zonne-energie installatie alhoewel we in Azie meer dan genoeg zon hebben. Tot nu toe is zelfs een miniem beetje wind al meer dan toereikend.
            Met dit soort projecten moet je ver uit de buurt blijven van mafkikkers en “wijsneuzen-adviseurs”! Een beetje lef en gewoon eens om je heen kijken brengt soms verrassende oplossingen. En onze installatie heeft tot nu toe nauwelijks geld gekost en is opgebouwd uit afgedankt materiaal.

          2. Edj,
            Je bent heel positief over windmolens en hebt ze zelf in gebruik.
            Ik heb ze ook in gebruikdie redelijk werken, maar ik word ook nogal eens bij een molentje gehaald wat niets doet en een hoge aanschafprijs had.
            Een paar vragen:
            -Vermogen van je molen?
            -Wiekdiameter?
            -Hoeveel bladen?
            -Bij welke windsterkte beginne met leveren?
            -Maximale opbrengst ooit gezien, bij welke windsterkte.
            -Op welke wijze gewikkeld?
            Ik hoop toch nog op een antwoord, ondanks dat het al bijna een jaar geleden is dat je reactie geplaatst werd.

Reacties zijn gesloten.