minimal waste maand

Geweldig dat je interesse hebt om mee te doen aan de ‘Minimal Waste Maand’. Deze maand is een samenwerking tussen auteur en minimal waste expert Emily-Jane Townley en hetkanWEL. Emily-Jane schreef het boek ‘Leven zonder afval’ en gaat jou nu helpen om je afval thuis te minimaliseren. Een aanbod dat je moeilijk kan weigeren, toch?

Wat gaan we voor je doen?

Op 1 juni gaan we van start en dan zal deze pagina zich langzaam vullen met handige tips, weetjes en heel veel inspirerende content. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals boodschappen doen, persoonlijke verzorging en huishouding. Elke donderdag ontvang je van ons een speciale nieuwsbrief in een van de thema’s met tips, inspiratie en DIY recepten. Voor de eerste 100 deelnemers is er ook nog een speciale online masterclass.

Heb je je later aangemeld, treur dan niet, want dan krijg je de video van de workshop. Zo ontvang je toch alle noodzakelijke informatie, die je kunt terugkijken op een moment dat jou uitkomt.

Verder is het nog goed om te weten, dat je deelname gratis is, alle communicatie is in het Nederlands en je krijgt korting op Emily-Jane haar boek ‘Leven zonder afval‘.

En .. Emily-Jane verloot ook nog vijf gesigneerde boeken + een bon van 20 euro voor haar webshop onder de deelnemers!

Welke onderwerpen komen aan bod?

Week 1

In week 1 starten we met een overzicht van tips waar je direct mee kunt beginnen. Zo maak je een vliegende start.

Het thema van week 1 is het huishouden. We vertellen je bijvoorbeeld meer over hoe je zelf schoonmaakmiddelen kunt maken, zonder onnodig afval te creëren. Je ontvangt een speciale nieuwsbrief, kunt vragen stellen via het blog en behoor je tot de eerste 100 deelnemers, dan krijg je een uitnodiging voor de Masterclass.

Week 2

Het thema van week 2 is persoonlijke verzorging. Al die flesjes in de badkamer, zijn die wel echt nodig? En wat is het alternatief. Emily-Jane vertelt je er alles over in de nieuwsbrief.

Week 3

Week 3 staat in het teken van boodschappen doen. Hoe kun je een einde maken aan al die verpakkingen, die zonder dat je het merkt, je huis binnensluipen. Emily-Jane geeft je tips.

Week 4

In week 4 gaan we herhalen, komen de belangrijkste vragen die we in de maand ontvingen aan bod en geven we je tips hoe je je nieuwe lifestyle kunt volhouden.

Wij staan voor je klaar

Het team van de Challenge bestaat uit vier bevlogen vrouwen.

Emily-Jane Townley is de auteur van het boek ‘Leven zonder afval’. Ze woont met haar drie kinderen in Baarn en stapte met haar hele gezin in 2013 over op een zero waste lifestyle. Voor Emily-Jane is het verminderen van afval niet moeilijk, maar vooral leuk om te doen! Naast een boek heeft ze ook een eigen blog levenzonderafval.blogspot.nl en een webshop. Ze geeft regelmatig lezingen door heel Nederland en België.

team minimal waste maand

Het team van HKW bestaat uit Wyke Potjer, Asceline Groot en Sjoske Cornelissen. Zij gaan jou deze maand voorzien van de juiste informatie op het juiste moment, zodat jij je alleen maar op de inhoud hoeft te richten.

Frequently Asked Questions

De vragen die we van jou en de andere deelnemers krijgen, zullen we hier rubriceren en beantwoorden. Zo kun je ook inspiratie opdoen, door de vragen van anderen te lezen.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Q: Is schoonmaakazijn net zo milieuvriendelijk als natuurazijn?
A: Schoonmaakazijn kun je beter niet gebruiken, want het is een synthetisch product. Natuurazijn werkt prima of gebruik citroenzuur. Dat werkt ook op dezelfde manier; effectief maar wel milieuvriendelijk.

Q: Wat is beter? Producten (zoals azijn) verpakt in plastic (nadeel: plasticsoep) of producten verpakt in glas (zwaar om te vervoeren dus veel CO2 uitstoot)?
A: Ik kies meestal voor glas in plaats van plastic. Het is dan wel zwaarder, maar wel goed te recyclen. Plastic is vaak slecht te recyclen, wordt gemaakt van aardolie en er zijn veel chemicaliën nodig voor de productie. Er zijn voor én nadelen voor glas of plastic maar zelf probeer ik plastic te vermijden. Glas met statiegeld is de meest duurzame oplossing. Hierbij gaat het om hergebruik wat het allerbelangrijkste is. Azijn kun je ook vervangen met citroenzuur wat in een papieren verpakking zit. Het heeft dezelfde werking, je mengt een paar eetlepels citroenzuur met water.

Q: Hoe maak je de wc goed schoon? Met een eco schoonmaakmiddel blijf je een grijs/blauwe waas houden in de wc pot.
A: Ik gebruik voor de wc baking soda en citroenzuur, werkt perfect!

Q: Ik kan alleen maar Zilver Soda kopen bij mijn supermarkt. Kan ik dit ook gebruiken? En zo ja, moet ik dan de hoeveelheden aanpassen?
A: Dat heb ik nooit gebruikt, maar dat zal vast ook prima zijn om mee schoon te maken 🙂

Q: Kun je in plaats van schoonmaakazijn ook citroenzuur gebruiken?
A: Ja, groot fan van citroenzuur! Werkt zeker net zo goed als azijn 🙂

 

Zo kun je je aanmelden?

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers