Minimaliseren: de documentaire

Header Minimalisme Docu
De grote interesse in minimaliseren, consuminderen en tiny houses laat duidelijk zien dat we met zijn allen een groeiende behoefte hebben aan simpeler maar rijker leven. Na de boeken van Marie Kondo en James Wallman is er nu een documentaire over minimaliseren.
Amerikanen Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus kozen voor een leven met minder spullen en stress en meer tijd en groei. Op hun blog The Minimalists schrijven ze al enkele jaren over hun ervaringen en nu hebben ze ook een documentaire gemaakt: Minimalism: A Documentary About the Important Things. 
In hun documentaire gaat het duo op zoek naar de veelzijdigheid van minimalisme en wordt een keur aan interessante mensen geïnterviewd, van tiny house bouwers tot ex-Wall Street handelaren en No Impact Man Colin Beavan.

Win kaarten!

Ben je benieuwd? Dan kun je de documentaire op zondag 3 juli bekijken in het Kriterion filmtheater in Amsterdam. De film start om 10.30 en na afloop zal blogger Jelle Derckx van Lijstjes.info een lezing geven over zijn eigen ervaringen met minimaliseren.
HetkanWel mag 2×2 kaartjes weggeven voor deze inspirerende ochtend! Wil jij erbij zijn? Laat dan hieronder een reactie achter waarom jij graag een simpeler, rijker leven wilt leiden. Op woensdag 29 juni maken we de winnaars bekend. Wel belangrijk om te weten, de documentaire bevat geen Nederlandse ondertiteling.

Bekijk de trailer


Wil je zeker weten dat je erbij bent op 3 juli? Koop dan nu je tickets, er zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar.

Over de schrijver

13 reacties op “Minimaliseren: de documentaire”

  1. Pingback: Vaarwel spullen! De gids voor een beginnend minimalist

Reacties zijn uitgeschakeld.