Minister Verhagen stimuleert groene mode

Logo Voor Blog AifwMinister Verhagen en de wereld van catwalks, topmodellen en high fashion. Wij zien het ook niet meteen. Toch is zijn ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een van de organisatoren van de Green Fashion Competition. Deze competitie daagt ontwerpers uit groene, catwalkwaardige mode te ontwerpen. Daarnaast moeten ze een businessplan schrijven waaruit blijkt dat hun ontwerpen bijdragen aan biodiversiteit. De inschrijving start op 16 juli tijdens de 15e editie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW).

Boost de duurzame mode-industrie

Gfc Afwf11 125 E1309530400545
Ontwerp van Elsien Gringhuis           Foto: Peter Stigter

The Green Fashion Competition wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door het Ministerie van EL&I en AIFW. De ambitie is een verandering naar een duurzamere mode-industrie te initiëren. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Ditmaal kunnen zowel beginnende als ervaren mode-ondernemers meedoen. De ervaren ontwerpers maken kans op een geldprijs van €25.000 waarmee ze hun bedrijf naar een hoger plan kunnen tillen. De starters maken kans op de iets bescheidener prijs van €15.000.

Winnaars eerste editie goed op weg

De voorgaande editie werd gewonnen door ontwerpster Elsien Gringhuis: “Het winnen van The Green Fashion Competition was een enorme boost voor mijn bedrijf. Het gaf me de mogelijkheid de productie op gang te brengen. Dat is voor elke ontwerper een moeilijk punt zonder kapitaal.” Ook tweede prijs winnaar OAT Shoes heeft aardig aan de weg getimmerd en lanceert inmiddels haar tweede collectie duurzame schoenen: The Limited Skin Collection.

De winnaar van The Green Fashion Competition wordt bekend gemaakt tijdens de 16e editie van de Amsterdam International Fashion Week in januari 2012. We zijn benieuwd…

Over de schrijver

1 gedachte over “Minister Verhagen stimuleert groene mode”

  1. Dit kan ook, ja. Wie wist er dat deze zelfde Maxime Verhagen een week eerder groen licht gaf om de kerncentrale in Borssele op MOX te laten draaien? Dat is uranium met extra plutonium, net als in Fukushima. Als het misgaat, dan gaat het ook goed mis. Verhagens optreden is dus niet meer dan 'greenwashing', PR.

Reacties zijn gesloten.