Miskopen voorkomen door je lichaamstype de hemel in te prijzen

Foto: Eddible via Flickr.com

 
Ben jij een ware shopaholic en ren je bij iedere modetrend onmiddellijk naar de winkel, maar kom je er vervolgens achter dat een groot deel van je aankopen zielig achterin je kast blijft liggen? Zonde! Leer je lichaamstype herkennen en je doet nooit meer een miskoop.

Ik was er ook zo eentje. Ik kocht gewoon wat in de mode was. Wist ik veel. Tot een paar jaar geleden bleek dat die A-lijn tops die toen ‘in’ waren, me totaal niet flatteren. Ik keek foto’s terug en zag een propje. Oh nee, heb ik er echt zo bijgelopen? Skinny jeans? Ik lijk (en voel me) een olifant. Shorts of minirokjes? Doe maar niet. Truttige bloesjes met ruches? Nah, heb meer dan genoeg ‘bagage’ aan de bovenkant.
Eigenlijk zou ik trots moeten zijn op mijn klassieke vormen. Volgens styleguru’s Trinny and Susannah heb ik namelijk een zandloperfiguur. Hartstikke leuk hoor dat ik mijn bodytype mag vergeleken met de curves van Marilyn Monroe, Christina Hendricks en Nigella Lawson, maar ik voel me niet bepaald op mijn gemak als broeken bij de taille gaten zo groot als de Kretiaanse Samariakloof vertonen.
Bodyshape bible
In het boek ‘Stijlgids voor ieder figuur’ (The Body Shape Bible) van hun hand kun je van alles lezen over het ontdekken van je lichaamstype. Ze gaan daarnaast een stuk verder dan de klassieke indeling ‘appel, peer en zandloper’ en specificeren vrouwen in onder meer cello, pilaar, bel en lollipop. Hier vind je een artikel waarin de types kort worden aangestipt met enkele voorbeelden van kledingstukken.
Het principe is natuurlijk niet nieuw, maar het is leuk om te weten dat er voor ieder figuur, of je nu een buikje hebt of een stevig zitvlak, leuke en modieuze outfits te bedenken zijn. Bijkomend pluspunt is dat het geld scheelt en duurzaam verantwoord is om kleding te kopen die je staat, je daarom graag draagt en lang meegaat. En een complimentje krijgen omdat je prachtig uitziet is op z’n tijd toch ook gewoon leuk?
Hier kun je ontdekken welk bodytype jij hebt en hier vind je kort advies wat het beste bij je figuur past. Vind je het lastig om het zo van internet af te leiden? Ik leende het boek gewoon bij de bieb. Een avondje lachen krijg je er trouwens bij, want Britse droge humor is honderd procent gegarandeerd.
http://www.youtube.com/watch?v=f9tdKspnIbg
Filmpje met kledingsuggesties voor enkele lichaamstypen
 
 
 

Over de schrijver