Mogelijke wolf gevonden in Noordoostpolder. DNA moet uitsluitsel geven

Foto: J
Foto: J. van der Linde

Laat alle roodkapjes en biggetjes in Nederland zich bergen. Het lijkt erop dat de wolf terug is in Nederland. Gisterochtend werd een dode wolf gevonden langs de uiterdijkenweg in Luttelgeest, in de Noordoostpolder.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Man bouwt hobbithuis in achtertuin
Ook lelijke dieren hebben recht op redding
Volgens de website wolveninnederland.nl denken experts in Nederland en Duitsland dat het een wolf is, maar is het ook mogelijk dat het een wolfshond is. “Dergelijke recente kruisingen tussen wolf en hond kunnen erg veel op een wolf lijken. DNA van het dier wordt naar Duitsland gestuurd om zekerheid te krijgen over zijn identiteit. Mocht uit DNA-onderzoek blijken dat het een Duitse wolf is, dan is dit de eerste zekere wolf sinds anderhalve eeuw in Nederland.”
Dat de terugkeer van de wolf in Nederland alleen een kwestie van tijd was, bleek al langer. In omringende landen werd het dier al langer gespot. In 2011 in België, waar het dier ook al vanaf de 19e eeuw niet meer voorkwam. In maart van dit jaar werd het dier in het Duitse Meppen op de foto gezet, op 30 km afstand van de het Nederlandse Emmen. Bovendien groeit het aantal wolven in Duitsland.
Natuurmonumenten liet via twitter al weten dat zij de wolf in Nederland “een verrijking van de natuur” vinden. Ecologen vinden de terugkeer van de wolf een teken dat de Nederlandse en Europese natuur vooruitgang boekt.
Bron: wolveninnederland.nl

Over de schrijver