Mona stapt over op duurzame cacao

Kirti Poddar, Flickr.com
Kirti Poddar, Flickr.com

Met ingang van deze week zijn er dertien verantwoorde toetjes bijgekomen in het koelvak. Toetjesmaker Mona is namelijk overgestapt op het gebruik van duurzame cacao voor al haar toetjes met chocolade. En dat zijn er maar liefst dertien. De verpakkingen van deze toetjes zijn voortaan te herkennen aan het keurmerk van UTZ Certified.

Duurzaamheidsbeleid
Het gebruik van duurzame cacao past goed in het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina, waar Mona onder valt. Volgens Bas van den Berg, Managing Director, streeft FrieslandCampina ernaar alle cacao in producten te vervangen door duurzame cacao. In 2010 werd al een grote stap gemaakt door voor Chocomel alleen nog UTZ Certified cacao in te kopen en de overstap van Mona ligt in het verlengde daarvan.
Eerlijk eten
Het UTZ Certified keurmerk wordt gegeven aan producten die op een eerlijke manier tot stand komen. Dat betekent dat gewerkt moet worden volgens goede landbouwmethoden die oog hebben voor mens en milieu. Ook is het belangrijk dat de cacaoboeren niet uitgebuit worden, maar een winstgevend bedrijf opbouwen. Dat gebeurt onder meer door ze te ondersteunen met trainingen over bemesting, snoeitechnieken en beplanting.
Bron: Duurzamerwerken.nl
Lees ook:
Lekker & verantwoord kiezen voor je kleine
Mail & win een gif- en allergeenvrij huishoudpakket van KitchenHugs
Hete pepers helpen tegen bierbuik

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020