Mooi zonder gif

Groen en mooi zijn kost soms wat moeite. (c) foto Eflon, http://www.flickr.com/photos/eflon/
Groen en mooi zijn kost soms wat moeite. (c) foto Eflon

(Gastbijdrage door Marije Vermeulen. Zelf ook een blog schrijven?) Wat smeren we nu eigenlijk dagelijks op ons lichaam? Zijn we ons daar wel voldoende van bewust? Cosmetica- en verzorgingsproducten bevatten schadelijke stoffen zoals synthetische muskverbindingen en ftalaten. Schadelijk voor milieu en mens.

Ftalaten kennen we als weekmakers in plastic. Maar wist je dat het ftalaat DEP ook als fixatiemiddel wordt gebruikt? Krijg je van die mooie, volle wimpers van. Jammer dat ze je hormoonhuishouding danig kunnen verstoren, om naar niet te spreken van mogelijk kankerverwekkende stoffen. Heb je straks helemaal geen wimpers meer…Klinkt hard, maar goed voor je lichaam is het niet. Trouwens, hebben we echt een mascara nodig die onze wimpers verlengt en dubbel zoveel volume geeft? Geloof je dat überhaupt? Een “groene” mascara doet het net zo goed.

Wist je trouwens dat in bijna alle deo’s aluminiumoxide zit? Een metaal, giftig voor ons lichaam. Oke, een gifvrije deo dus. Weet wel dat die aluminiumoxide ervoor zorgt dat we de hele dag fris ruiken. Koop je een gifvrije deo, neem hem dan mee in je tas en check regelmatig even je okselfrisheid (discreet alsjeblieft). Tja, je moet er iets voor over hebben!

Voor alle cosmetica en verzorgingsproducten geldt: let op het BDIH en ECOCERT keurmerk, dan weet je dat je echte, gecontroleerde natuurcosmetica koopt. Bekende merken met dit keurmerk zijn o.a. Weleda, E-line en Dr. Hauschka. Tegenwoordig ook verkrijgbaar bij Etos of DA. Scheelt je weer een tripje naar de natuurvoedingszaak…Of nog makkelijker, surf eens vanuit je luie stoel naar www.degroenedrogist.nl. Leuk om te vermelden is dat zij alles in gerecycled materiaal versturen en een deel van hun winst naar een goed doel gaat, dat door klanten zelf gekozen wordt.

Een beter milieu, een gezond lichaam, het begint met wat je op jezelf smeert!

(Foto: Eflon — Flickr)

Over de schrijver

11 reacties op “Mooi zonder gif”

 1. Zuiveringszout!! Dat werkt super, 1 pot voor alles.
  Kilo zout voor 13,- voor je tanden te poetsen als deo scrub voor gezicht en lijf.. Je haren wassen als detox, in bad en schoonmaken kan er ook nog mee, vlekken verwijderen, allemaal puur natuur ? Plantenvoeding, op medisch gebied.. Enz

  Zuiveringszout ( natriumbicarbonaat )

 2. Die zogenaamde natuurlijke deo Urtekram hier genoemd bevatten nog steeds aluminiumoxide. Ja eerlijk is eerlijk, wel biologisch en heel natuurlijk. Ze noemen het: potassium alum.

  In die Avalon deo is de werkzame stof: babassuamidopropalkonium chloride. Eerste hit in in de meest gebruikte zoekmachine geeft dat het bewerkt wordt met zilveroxide.

  Bij die zogenaamde natuurlijke deo – earthline van de webwinkel genoemd in dit artikel is de aluminiumoxide vervangen voor: Zinc Ricinoleate. Een zink verbinding dus.

 3. Pingback: Paniek om plastic: 7 manieren om giftige stoffen te vermijden - hetkanWel.nl

 4. Beste Deo-rollers zijn van Avalon te koop bij de Tuinen. Zijn 100 procent organic (natuurlijk en zoveel mogelijk BioLogisch!) 1 keer goed rollen na het douchen en even laten drogen… werkt de hele dag… en ik heb zo'n beetje alle deo's uitgeprobeerd!

  In de Deo's van Avalon zitten etherische olien (lavende, pepermunt of rozemarijn) die werken tegen bacterien en andere ziekteverwekkers doden. Je kunt deze deo dan ook na het ontharen opdoen.

  Van Rexona en die andere chemische deo's krijg je juist vaak verstopte porien, jeuk en irritatie-bultjes!.

  Een andere goede 100% Biologische en Niet dure deo-roller is die van Urtekram (diverse geuren, soorten)

  En de sprays van Weleda zijn ook heel fijn. Alleen bevatten die wel alcohol.

 5. Do2 — Natuurlijke deodorant, 6 euro per flesje wat je steeds bij kunt vullen. Je doet met 1 flesje 1/2 – 1 jaar!… EN je hoeft het maar 1-2 x per dag op te spuiten en het werkt super. Ideaal!

 6. Er zijn ook gangbare deodorants zonder aluminium. Althans het staat niet bij de ingrediënten, dus dan neem ik aan dat het er niet in zit. Bijvoorbeeld Nivea en 8×4.

 7. De Zweden met name hebben een "goede neus"voor gezondheid en dan bedoel ik dat gezondheid letterlijk. Bijvoorbeeld de verfproducten van AURO is het enige Europese verfproduct dat mag worden geïmporteerd aldaar omdat het geen kankerverwekkende stoffen bevat.
  Wat is het toch een rare wereld dat er zoveel gif wordt gebruikt…Een deodorant is meestal een flesje chemische troep.
  Als het verpakkingsmateriaal zacht plastic is,-zelfs Duitsers wetend dat bij wet, – ben jenog verder van huis. Het kankerverwekkende bisfenol, dat gebruikt wordt om plastic zacht te makenm,trekt in de inhoud van de verpakking….
  N.B. ook maar even in huis kijken hoeveel zacht plastic U heeft in de keuken en in de kinderkamer bijvoorbeeld…
  "Ach ik lees die etiketten niet want ik weet toch niet wat het is", zei iemand laatst.
  Maar dat is het hem juist: ALS JE NIET WEET WAT HET IS MOET JE HET NIET GEBRUIKEN.
  Zo simpel is het.
  Als je sla wil eten wil je ook dat het sla is en als je amandelolie wilt smeren wil je ook dat het amandelolie is.De rest, wat je niet kent, laat je in de winkel achter.
  Sukses in het eenvoudiger leven!

 8. ach joh, bangmakerij alemaal. Wie wil kan rustig 10 x zoveel voor zn dingen betalen! En dan?? Er is hier een keuringsdienst van waren en die moet je maar vertrouwen. We leven niet in de bush bush dus aan een mascara of zoiets zal het niet liggen of je nu 100 wordt of 80. Niet vliegen!! ook heel gezond!!

  1. goed dat deze artikel geplaats is , ik gebruik al een tijdje weleda , alleen jammer dat er ook niet bij geschreven is dat ; parabenen ; ook slecht is parabenen kunen in je bloed terecht komen en kunen ? kanker veroorzaken dus ook opletten mensen op de verpakking .
   iedergeval ben ik eens met de produkten van hauska -weleda .

Reacties zijn uitgeschakeld.