Mooie zomeruitjes voor groenliefhebbers

Afbeelding: Doe Mee, Verlos De Zee
Afbeelding: Doe Mee, Verlos De Zee

 

Deze zomer is er weer een hoop moois te beleven op allerlei plekken in ons land. Van bruisende steden tot groene gebieden, van avontuurlijke plekken tot kleurrijke musea. Om een overzicht te krijgen van al die fijne zomeruitjes maken we een vierdelige serie waarin er elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het eerste deel: de mooiste uitjes voor natuurliefhebbers.
Wist jij dat een natuurlijke omgeving op verschillende manieren kan bijdragen aan je gezondheid? De natuur kan je helpen te herstellen van stress, het kan je socialer maken, je helpen bij zelfontwikkeling, je zingeving bevorderen en je stimuleren om te gaan bewegen. Het is dus niet alleen leuk maar ook heel gezond om een dagje de natuur op te zoeken. We selecteerden een aantal prachtplekken en activiteiten buiten én binnen de stad waar je volop in het groen kunt duiken.

1. De mooiste musea

Als natuurliefhebber kan je je hart ophalen bij de volgende musea en tentoonstellingen:

    • De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de wonderschone tuin en kassen staan meer dan 4.000 soorten planten uit verschillende klimaten. Het hele jaar door zijn er verschillende evenementen, zoals tentoonstellingen, muziekoptredens en bijzondere rondleidingen.
    • Het Kröller-Müller is een prachtig museum midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld en topstukken van Monet, Picasso en Mondriaan. Verder is er een mooie beeldentuin en kan je dit museum goed combineren met een picknick, wandeling of fietstocht.
    • Into Nature is een bijzondere kunstexpeditie in de Drentse natuur. Van 2 juli t/m 18 september kom je verschillende kunstwerken tegen van 35 kunstenaars. Drie maanden lang kan je op ontdekkingstocht gaan langs 17 culturele locaties uitgestrekt van Assen tot aan de grens van Groningen. Per fiets, te voet of vanuit de lucht.

Lees verder op .
 

Over de schrijver