Hier maak je de mooiste herfstwandelingen

We genieten af en toe nog van een nazomerdag, maar we kunnen er nu echt niet meer omheen: het is herfst. En bij dit seizoen horen lange herfstwandelingen. Het liefst met zo’n zonnetje dat door de bomen van het bos schijnt. Het is belangrijk om net als in de zomer, ook in de koudere seizoenen veel naar buiten te gaan. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat je creatiever en geconcentreerder wordt én minder last hebt van stress. Om naar buiten gaan aan te moedigen, heeft hetkanWEL de mooiste herfstwandelingen voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Van Beek naar Ubbergen

Tijdens deze wandeling beklim je 8 heuvels, met een prachtig uitzicht over de Waal en de Ooijpolder (bij Nijmegen) als resultaat. Je komt de mooiste bomen in alle herfstkleuren tegen en je geniet van prachtige vergezichten.

Utrechtse Heuvelrug

Deze 13 kilometer tellende wandeling gaat via de Utrechtse Heuvelrug van Hollandsche Rading naar Soest. Je loopt door verschillende bossen en over mooie lanen. Een route die heel goed past bij de herfst! Handig: de route begint en eindigt bij een treinstation.

Veluwezoom

Deze wandelroute stuurt je over de Veluwezoom, het oudste Nationaal Park van Nederland. Het is een prachtige wandeling van 19,5 kilometer door dichte bossen. De startplaats is Dieren.

Van Zeist naar Doorn

Deze bosrijke etappe van 21 kilometer is uitgezet door ANWB. Het is één van de oudste wandelroutes van Nederland. Je start in Zeist en eindigt in Doorn. Je komt halverwege een uitzichtpunt tegen voor een mooi vergezicht.

Kampina (Brabant)

Bossen, heide, smalle beekjes en verschillende paddenstoelen: je komt het allemaal tegen tijdens deze route van ongeveer 16 kilometer. Ben je op zoek naar rust? Dan is deze wandeling echt de moeite waard.

Westerwolde (Groningen)

Wil je bomen in álle herfstkleuren zien? Dan is deze wandelroute een aanrader. Het is een relatief korte route van 8 kilometer en dus perfect voor een ochtend in het weekend.
Heb je niet genoeg aan deze routes? Zoek hier of hier dan naar een andere uitdagende wandeling. Kies voor een afstand en routekenmerk (zoals bos of water) en trek je wandelschoenen aan. Ben je vooral op zoek naar rust? HetkanWEL heeft 5 manieren om tot rust te komen in Nederland voor je op rij gezet. Fijn weekend!

Over de schrijver