Deze tassen zijn absoluut onverslijtbaar, betaalbaar en duurzaam

De gemiddelde Nederlander heeft zes tassen. Voor alle gelegenheden een. Handtassen, laptoptassen, reistassen, rugzakken en meer. En als je een nieuwe tas nodig hebt, wil je natuurlijk wel een exemplaar dat lang mee gaat. Nou, die hebben we gevonden.

Onverslijtbaar

Toen ik 10 jaar oud was, kreeg ik van mijn vader een tas uit Finland. Van stevig katoen met twee vakken, ritsen en een grote flap. Die van mij was beige met rood. Die van mijn zus was helemaal rood. Ik vond die van haar eigenlijk iets mooier, maar toch gebruikte ik mijn tas bijna dagelijks voor school. En na een paar jaar pikte ik die van mijn zus. Ruim 30 jaar later heb ik er nu dus twee. En ze zijn onverslijtbaar.

Freitag tas

Natuurlijk zijn dit niet de enige twee tassen die ik bezit, maar wel de enige twee tassen, die al mijn hele leven meegaan. Ik kocht dure tassen, waarvan de hengsels loslieten. Vintagetassen, waarvan de ritsen na een tijdje niet meer dichtgingen en van alles er tussenin. Teleurstelling op teleurstelling. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe rugzak, die waterdicht moest zijn en waar ik mijn laptop in kwijt kon, zette ik mijn zinnen op een Freitag tas. Die waren schijnbaar onverslijtbaar en duurzaam.

Prijskaartje

De gebroeders Freitag zijn namelijk absolute duurzame pioniers. Zij kwamen als eerste met tassen op de markt van gerecyclede materialen, vrachtwagen- en truckzeil. Ontzettend mooi, maar ik moest wel even slikken, toen ik de prijzen zag. Als ze net zo lang meegingen als mijn Finse tassen was het misschien wel een goede investering, maar ik had toch mijn twijfels. Ik ging op zoek naar een betaalbaar alternatief.

Tassen

MoreThanHip

In mijn zoektocht stuitte ik op een de tassen van MoreThanHip. Ook zij verkopen kleurrijke tassen van gerecyclede vrachtwagenzeilen in allerlei vormen; rugzakken, laptoptassen, of heuptassen. Het vrachtwagenzeil wordt na jaren trouwe dienst afgedankt, maar geniet daarna van een tweede leven genieten als tas. De schouderbanden zijn van autogordels. In sommige modellen worden ook nog fietsbinnenbanden gebruikt om randen af te biezen en airbags voor de binnenkant. De tassen zijn sterk, waterdicht, vegan, uniek, betaalbaar en handgemaakt in Europa.

Reclamebanners

MoreThanHip maakt ook tassen van gebruikte reclamebanners. Ook deze worden handgemaakt en zijn stuk voor stuk uniek. De banners worden eerst schoongemaakt. Daarna volgt het selecteren van de stukken die het leukst zijn voor op de voorkant van de tas. De volgende stap is het op maat snijden van de banners met behulp van patronen. Pas dan wordt de tas zelf in elkaar gezet.

Probleem is, dat ik nu moet kiezen tussen een tas van vrachtwagenzeil of reclamebanners. Wat zou jij doen?

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door MoreThanHip. Ben je zelf ook op zoek naar een nieuwe tas, dan krijg je 10% korting op alle artikelen van vrachtwagenzeil en reclamebanners met de code HKW10. 

Over de schrijver