Morgan Freeman zet zich in voor het behoud van de bij

De bijen hebben het moeilijk op onze planeet. Onder andere door veelvuldig gebruik van pesticiden sterven ze in grote aantallen tegelijk. En dat terwijl drie kwart van de gewassen die wij eten insecten zoals bijen nodig hebben voor bestuiving (Compendium voor de leefomgeving). Morgan Freeman (wie kent hem niet?) zet zich in voor het behoud van de bij.

De 78 jarige acteur heeft onlangs zijn 50 hectare grote ranch in Mississippi omgetoverd tot een bijenparadijs.

Hij is begonnen met 26 bijenkorven. De bijen hebben op Freeman’s terrein toegang tot enorme hoeveelheden klaver en zo’n 140 magnolia bomen. Ook wordt er lavendel aangeplant. Freeman heeft iemand in dienst om voor de tuin te zorgen en de bijen. Wel geeft hij zelf zijn bijen, zonder de bescherming van imker kleding, te eten. Want volgens de acteur zegt is hij  ‘één met de bijen’.

De acteur wil helpen de sterfte van bijen tegen te gaan:
“Het is een gezamenlijke inspanning om bijen terug te brengen op onze planeet. We beseffen denk ik niet dat ze het fundament vormen van alles wat groeit op onze planeet.”

In onderstaande video praat Morgan Freeman in de show van Jimmy Fallon over zijn nieuwe hobby als bijenhouder.

Wil jij zelf ook een steentje bijdragen aan het behoud van de bij? Lees dan hier een aantal tips voor de bij-vriendelijke tuin.

Bronnen:

Mother Nature Network
KOMO News