Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam

244673086 F452A22E30
Skyline Van Rotterdam. Foto: Havankevin, Flickr

Volgens Bolkestein is de integratie geslaagd. Moslims zijn het met hem eens, blijkt uit onderzoek. De overgrote meerderheid van moslims voelt zich namelijk prima thuis in Rotterdam (74%) en Amsterdam (84%). Dat is een stuk hoger dan in andere Europese steden als Parijs en Marseille waar slechts iets meer dan de helft zich thuis voelt (resp. 54% en 55%). Londen staat wat betreft Home Sweet Home-gevoel gelijk aan Rotterdam (74%).

Antwerpen is Europa’s topper met 88%. En dat is opmerkelijk, aangezien in deze stad het Vlaams Belang flink populair is.

Een ander opvallend detail is dat moslims zich iets meer thuis voelen in hun stad dan in Nederland. 79% van de Amsterdamse moslims voelt zich thuis in Nederland (-5% t.o.v. thuis gevoel in de stad). In Rotterdam geldt dat voor 66% van de moslims (-8%).

Het onderzoek is uitgevoerd door de Open Society Foundations van filantroop Soros in samenwerking met lokale universiteiten, waaronder de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Welingelichte Kringen, Gazet van Antwerpen, Moslims in Amsterdam (pdf), Moslims in Rotterdam (pdf)

Lees ook

Al Gore wil jouw facebook account

Moslims willen Groene Ramadan

Koran en bijbel lijken meer op elkaar dan gedacht

Over de schrijver

19 gedachten over “Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam”

 1. Waarom propageert "Het Kan Wel" de Islam , die overduidelijk fascistisch is, in plaats van deze verderfelijke ideologie te bestrijden.
  Het doel van de Islam is de wereldoverheersing. Dit staat klip en klaar hehaaldelijk in de Koran (het letterlijke woord van de god Allah),bv. in soera 2:193 en 8:39. Daar staat immers :" Strijdt tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst alleen Allah toebehoort." Die "hen"zijn jullie zelf, de ongelovige niet-moslims. En de moslims nemen dit absoluut serieus. Trouwens "strijden" is in dit verband "oorlog voeren" en "doden"(arabisch: qital), zo staat het is de arabische Koran en zo vatten de moslims het ook op volgens hun officiële uitleg (tafsir) en de hadies (handelingen en woorden van Mohammed). Je kunt het allemaal on-line vinden als je maar wilt.. en niet jullie kop in het zand steken.

 2. "Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam" luidt de titel van dit blog.
  Het is een typisch geval ven de zaken omdraaien.
  Leefbaar Rotterdam is in hoofdzaak ontstaan omdat de rotterdammers "gek gemaakt" werden en worden door hoofdzakelijk de moslims, dat mag toch wel duidelijk zijn.
  Leefbaar Rotterdam wil Rotterdam weer leefbaar maken , niet meer en niet minder!

 3. Na 20 jaar? Volgens mij moet het zeker zijn: "na meer dan 30 jaar gaat het beter met de integratie". Lekker snel ,toch? Bovendien kun je dagelijks in de media zien dat het een leugen is. Vooral de moslims, want dáár gaat het hier natuurlijk over, stellen steeds meer eisen, terwijl ze niets te eisen hebben.
  En hoe gaat het met de voortdurende aanvoer van nieuwe "medelanders" ?Moslims dus. Dat gaat ook weer meer dan 30 jaar duren.! En zo gaan we maar door; dweilen met de kraan open.
  Verder betekent dat het beter gaat nog helemaal niet dat het goed gaat. Bovendien , waarom moeten wij hinder ondervinden van volk dat de nek breekt om hier naar toe te komen.?? Waarom? Wij autochtonen vragen niet om die mensen.Wat is het nut ervan.? De vernietiging van onszelf?

 4. integratie?
  vandaag al weer uitgescholden door een …marokaan
  deze keer was het hollandse kankerhoer
  van wie leert dit jongetje dat? van zijn ouders en zijn moslim kennisen !
  ik hoor dit vaak ook van anderen
  de moslims voelen zich zeker goed thuis dat kun je wel zeggen

 5. "Moslims laten zich niet gek maken ".
  Nee, Het is zo dat veel niet-moslims (zgn."ongelovige honden") gek gemaakt worden door de moslims. Denk alleen al aan de marokkaanse schoffies die mensen wegpesten uit hun buurt, vrouwen lastigvallen en uitschelden voor hoer, overvallen plegen, enfin te veel om op te noemen. Iedereen weet dit allang allemaal.
  Waarom dan dit slijmerige geleuter alsof Leefbaar Rotterdam de hele dag moslims loopt te treiteren. Dat is geheel de omgekeerde wereld! Dit is toch wel een uitermate tendtieus stukje, BAH!

  1. Da's waar 'Hetkanwel'. Waarom dat promoten van de lslam en de moslims? Zijn die zieliger of belangrijker dan andere groeperingen? Of is het pure angst van jullie. Hindoes geven geen extra problemen zoals de moslims en de islam, joden ook niet, boedisten niet, katholieken niet, protestanten niet, molukkers niet, chinezen niet, duitsers niet ,…..
   Waarom dit geslijm over de moslims, terwijl het iedereen duidelijk is (of moet zijn) dat ze veel problemen veroorzaken overal op de wereld , en dat is een understatement!

Reacties zijn gesloten.