Moslims willen Groene Ramadan

3904811506 9Cf4C52413
Foto: David Spender, Flickr

Tijdens de vastenmaand Ramadan reflecteren moslims op hun geloof en leven. En nadenken over groener leven past daar prima bij. Dat vindt althans de Raad van Moslims Organisaties in Chicago die afgelopen maandag opriep tot een Groene Ramadan.

Volgens Zaher Sahloul, voorzitter van de Raad die enkele tientallen organisaties vertegenwoordigt, zijn er in de Quran verschillende teksten die oproepen om een goede rentmeester te zijn van de aarde. Hij roept Moslims op groenere levens te leiden.

Het initiatief moet ertoe lijden dat Moslim organisaties in Chicago meer aandacht gaan geven aan recycling en zonne-energie.

Bron: Daily Herald, Chicago Tribune

Lees ook

Een zonnepaneel op je eigen dak

Groene muziek: “Trappen! Of de muziek gaat uit.”

Ramadan, ook voor Nederlanders

Over de schrijver

283 reacties op “Moslims willen Groene Ramadan”

 1. Dat "Groene" geklets van deze moslim-organisaties is bedoeld om aansluiting te vinden bij de politiek-correcten . Deze mensen denken dan dai de Islam zo slecht nog niet is. Maar ze doen er beter aan om de Koran zelfstandig kritisch te lezen en de hadies en de sirat . Dan zullen ze zien dat de Islam een uiterst gevaarlijke , vrijheidsberovende ideologie is en geen ware religie. Het doel van deze organisaties is om-langzaam maar zeker- de shariah (islamitische wet) in te voeren. Eerst hala slachten, halal voedsel bijv. op scholen, aprart zwemmen voor vrouwen, aparte kleed- en bidruimten, speciale vrij dagen enz. enz. Allemaal met stiekeme gebruikmaking van de democratische wetten. Hitler kwam ook via de democratie aan de macht, maar het nazisme had net als de islam niets gemeen met de democratie.

 2. Moslims willen geen groene ramadan. Dat is natuurlijk een misslelijke huichelarij om de zgn. "groenen"te misleiden.
  Wat ze echt willen en moeten ,volgens de Koran, is de hele wereld onderwerpen aan de islam.In de Koran staat namelijk in ayat 193 van Soera 2 (de koe) :"En bestrijdt hen, totdat er geen vervolging meer is en de godsdienst alleen voor Allah wordt. Maar indien zij (met strijden) ophouden, dan is er geen vijandelijkheid meer toegestaan, behalve tegen de onrechtvaardigen."
  Dus pas als de ongelovigen zich onderwerpen aan de islam wordt de strijd beëindigd door de moslims.

 3. Een groene Ramadan interesseert de moslims geen fluit. Het enige wat ze willen is steeds dieper infiltreren in onze cultuur op alle mogelijk slinkse manieren en die cultuur aldus vernietigen! Dus een populair onderwerp als "GROEN" is heel geschikt voor hun propaganda.

 4. Over vrouwendiscriminatie gesproken. Vandaag 18-8-2011 is er een documetaire op de tv. Nederland 3, titel: 3 Doc Code rood: EERWRAAK.Het gaat over EERWRAAK.Ja, de moslims (want daar gaat het hier hoofdzakelijk over) durven het woord EER in de mond te nemen.Wat is er voor EER aan om met je hele familie ÉÉN eenzame vrouw te willen vermoorden.
  Maar hier vooral niet naar kijken , jullie huichelaars ( en dan bedoel ik onverlaten zoals Roshana en Frisse Wind.).
  En wat voor een verrijking van onze cultuur, die deze " immigranten" brengen!

 5. Tijdens hunzogenaamde "vastenmaand", deken de moslims ook aan de armen. En terwijl ze zich na zonsondergang volvreten laten ze hun geloofsgenoten in Somalië en omstreken doodhongeren.
  De westerse mensen zamelen (voor de zoveelste keer!) naast de onwikkelingshulp geld in voor deze islamieten. De schatrijke saoedi's en andere primitieve olieboeren doen niets.Ze hebben zoveel geld dat ze die arme mensen hun leven lang gratis voedsel, kleding en huisvesting kunnen geven.Maar ze laten ze ,zoals echte moslims betaamt gewoon in hun sop gaar koken. OOK voor de zoveelste keer.Nee, ze bouwen liever over de hele wereld moskees!!
  Roshana hoe denk je hier over.

 6. "Tijdens de vastenmaand Ramadan reflecteren moslims op hun geloof en leven."
  Dat staat aan het begin van dit blog. En het "klopt". Gisteren waren er een groot aantal aanslagen op medemoslims, en christenen in Irak. Meer dan 90 doden en zo'n 200 gewonden. Al Qaida eist de aanslagen op. Dezelde Al Qaida die de eenzame gek Breivik inspireerde volgens diens "boek".
  Ik zie nergens moslims of politiek-"correcten"protesteren tegen deze barbaarse aanslagen.Zo als ze wel deden tegen de gekke Breivik. Misschien zijn zij aan deze dagelijkse aanslagen gewend. Maar het is wel weer erg hypocriet!

 7. Ik zag gisteren een verslag op de tv over de Ramadan. Er blijkt met Ramadan tweemaal (!) zoveel voedsel , drank en lekkernijen door de moslims te worden gekocht als anders. Afgezien van het feit dat men dit echt geen vasten kan noemen noch bezinning en is het zeker niet GROEN. Schande. De moslims en de politiek-"correcten" moeten zich diep schamen over deze hypocrisie. En nu eens een keer niet naar anderen wijzen. Dat maakt het er geen sikkepit beter van.!

  1. In de aanhef van dit blog staat: "Tijdens de vastenmaand Ramadan reflecteren moslims op hun geloof en leven."
   Ik begrijp niet hoe dat te rijmen is met " zwelgen in voedsel en lekkernijen"na zonsondergang.
   Wat is dit voor een huichelarij van de moslims.
   Brassen , want dat is het, moet je geen reflecteren op het geloof en het leven noemen. Dat is nogmaals,HYPOCRIET.

Reacties zijn uitgeschakeld.