Movies that Matter 2015: Film opent ogen

(Gesponsorde partnerbijdrage). OPEN ook je OGEN voor mensenrechten en een rechtvaardige wereld! Kom van 20-28 maart naar het Movies that Matter Festival in Den Haag. Het internationale film- en debatfestival over recht en vrede brengt ieder jaar als de lente haar intrede doet rond de zeventig films naar de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het festival is dit jaar verlengd met maar liefst twee dagen.

Op vrijdag 20 maart opent de prachtige Oscargenomineerde speelfilm Timbuktu het festival. Timbuktu vertelt het verhaal van Kidane, hij leeft met zijn gezin en de 12-jarige herder Issan vredig in de duinen, vlak buiten Timboektoe. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten die vastbesloten zijn om het geloof te controleren. Muziek, lachen, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Na de vertoning van de film is er in de foyer van Theater aan het Spui een spetterend en gratis toegankelijk optreden van de Malinese artiest Samba Touré.

Timbuktu In Movies That Matter. Foto: Movies That Matter

FILM & MEER…
Naast bijzondere speelfilms en spraakmakende documentaires biedt het festival een uitgebreid verdiepingsprogramma, bestaande uit vele gratis toegankelijke talkshows, debatten, inleidingen en  nagesprekken. Verder zijn er drie exposities, de theatervoorstelling Closed Curtains, de première van Nederlandse VARA televisieserie Bloedbroeders in de vorm van een marathon en iedere avond live muziek van gerenommeerde artiesten.

BEST OF DAG
Nieuw
dit jaar is de Best of Dag op zaterdag 28 maart: drie van de beste festivalfilms voor de zeer voordelige prijs van 22,50 euro. Het combi-ticket biedt ook toegang tot het slotfeest met een optreden van de populaire Nederlandse band Maison du Malheur op diezelfde avond. De films die op de Best of Dag worden vertoond maken we begin maart online bekend. Maar het is nu al mogelijk uw combi-ticket voor deze dag te kopen!

SLOTFILM
Op zaterdag 28 maart sluit de speelfilm The President van de Iraanse filmmaker Mohsen Makmalbaf het festival af met een tweetal vertoningen in Theater aan het Spui. Deze een zwart komische satire over macht, onteigening en wraak vertelt het verhaal van een dictator die na een staatsgreep oog in oog komt te staan met de mensen die hij jarenlang onderdrukte. Samen met zijn jonge kleinzoon slaat hij op de vlucht. De oude man weet zich dubbel geconfronteerd met zijn daden wanneer het kind lastige vragen begint te stellen én hij de uitwassen van zijn regime van dichtbij meemaakt.

NIEUWS
Begin maart verschijnt als bijlage van dagblad Trouw de Movies that Matter Festivalkrant, boordevol informatie over de films, talkshows, gasten, het programmaoverzicht en kaartverkoopinfo. Wilt u de festivalkrant geheel GRATIS met de post ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Het volledige filmprogramma staat eind februari online. De kaartverkoop voor het festival start op 5 maart. Voor de BEST OF DAG zijn al wel kaarten te koop.

Hoofdpartners zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, ASN Bank, Fonds 1818, Fonds 21, Stichting Democratie en Media en het VSB Fonds. VARA en dagblad Trouw zijn mediapartners.

Bron: www.moviesthatmatter.nl