Myworld maakt idealisme makkelijk

Teachandlearn FlickrSimpelweg geld storten op de rekening van grote anonieme ontwikkelingshulp-organisaties is niet meer van nu. Je wilt toch liever zien waar je geld naartoe gaat? Het nieuwe platform Myworld dat deze week startte, is een sociaal netwerk voor kleine én grote ontwikkelingsorganisaties. Je kunt de site gebruiken als database van inspirerende initiatieven die je kunt ondersteunen, of — als je echt een actieve wereldburger wilt worden — je vind er kennis en ondersteuning om zelf een ontwikkelingsproject te beginnen.

Myworld maakt het starten van een ontwikkelingsproject op meerdere manieren makkelijker. Want er zijn duizenden particulieren die in het verleden ook projecten hebben gestart en uitgevoerd. Wanneer je met andere actieve wereldburgers in contact kunt komen en kunt bouwen op hun kennis is het beginnen van een eigen project al veel makkelijker.
In de Myworldcommunity kun je bijvoorbeeld vragen stellen over fondsenwerving, of advies inwinnen over je projectplan. Je kunt er in contact komen met organisaties en personen die betrokken zijn bij ontwikkelingsprojecten. Alle leden hebben bij inschrijving laten weten waar en met wie ze actief zijn, en wat zij precies doen. Dit maakt dat je makkelijk mensen kunt vinden die in dezelfde sector of in hetzelfde gebied actief zijn als waar jij wilt starten. Het platform is een initiatief van grotere ontwikkelingsorganisaties Partos en NCDO en wordt ondersteund door Wilde Ganzen, Impulsis, Simavi, Aqua4All, PSO, Cordaid, Oxfam Novib en Partin.
Naast contacten leggen en discussies starten kun je op Myworld ook de wiki raadplegen. In verschillende categorieën zijn daar artikelen te vinden over onderwerpen die relevant zijn voor particuliere initiatieven. De wiki wordt geschreven door alle leden, die voortdurend hun kennis over de aanpak en situatie in verschillende landen kunnen updaten.
Heb jij dus altijd al een project willen starten? Makkelijker dan dit wordt het niet. En wil je vanuit Nederland doneren of een goed doel voor jouw actie vinden? Speur dan ook even rond op het platform en signaleer een mooi project. Het zou helemaal mooi zijn als je daar ook gelijk kon doneren. Wie weet wordt dat de eerste uitbreiding! Meer informatie: www.myworld.nl
Meer lezen?
De derde wereld doet het zelf
Hoe Afrika het Westen rijk maakte
Geven doet leven
 
Foto: Teachandlearn, Flickr.com
Volg Ode ook op Twitter of Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand

Over de schrijver