Nanocoating herstelt rendement zonnepanelen met 20%

Coating Zonnepanelen Greenpower Nano. Foto: Greenpower Nano
Op De Foto Is Duidelijk Te Zien Dat Het Linkerdeel Gecoat Is. Foto: Greenpower Nano

Wie Michaël en Maarten Goedhart van GreenPower Nano hoort, moet haast wel gaan geloven in de fantastische eigenschappen van hun nanocoatings. Met aanstekelijk enthousiasme tonen de twee broers hoe hun coatings werken, of het nou op stukken steen, glas, riet of zonnepanelen zit.

De coatings gaan een diepe verbinding aan met het materiaal waar het op gespoten wordt, en maken de oppervlakte waterafstotend, wat allerlei voordelen heeft. Michaël laat het zien op kantoor bij GreenPower Nano. Hij pakt er een zonnepaneel bij die voor de helft met de speciale zonnepanelencoating behandeld is, en spuit er water overheen. En inderdaad op de helft waar de coating op zit, stroomt het water er snel af, terwijl op het onbehandelde deel een film water blijft zitten. Volgens de gebroeders Goedhart herstelt de coating het rendement van zonnepanelen, die anders gemakkelijk door vuil en water minder goed presteren.

Wij vroegen aan de twee broers in een korte vraag- en antwoordsessie naar de werking en voordelen van de zonnepanelen coating.

Koop nu de zonnepanelencoating met de speciale kortingscode GPN-HETKANWEL. Van €147 nu voor €132,30 in de webshop van GreenPower Nano

Hoe werkt de coating?

Het is een nanocoating die toepasbaar is op allerlei oppervlaktes – van toiletpotten tot zonnepanelen. Bij toiletpotten zorgt de coating ervoor dat je nooit meer remsporen hebt, bij zonnepanelen dat vuil en water zich niet aan het paneel hechten. Uit onderzoeken in Groot-Britannië en Duitsland blijkt dat de zonnepanelencoating spectaculaire resultaten behaalt. In natte gebieden geeft de coating een herstel van het rendement van 20%, gemiddeld.

Waarom zou je als consument deze coating willen kopen?

Er wordt gedacht dat zonnepanelen wel schoon blijven. Dat is niet waar. Zonder de coating verzamelt zich er vuil op het paneel dat er met een regenbuitje niet zomaar af is. Je moet eigenlijk om de 3 maanden je zonnepanelen schoon poetsen. Dankzij de coating kan het vuil zich niet hechten, en spoelt vuil er wél af bij een regenbui. Je hoeft het dak niet meer op om schoon te maken.

Hoeveel groter wordt het rendement als je de coating voor zonnepanelen gebruikt?

Het rendement wordt niet groter, je krijgt een herstel van het rendement. Stel je hebt een installatie die jaarlijks 3000 kwh kan leveren. Maar zonnepanelen vervuilen in de loop van de tijd, waardoor het rendement vermindert. Als je ze met de coating behandelt werken ze weer als vanouds.

Wat levert je dit als consument in euro’s op?

Stel dat door vervuiling je zonnepaneleninstallatie nog maar 2.500 kwh levert. Door de coating leveren de zonnepanelen weer de oorspronkelijke 3.000 kwh, oftewel een herstel met 500 kwh. Als je rekent met de reguliere stroomprijs van 0,23 cent, dan gaat het dus om jaarlijks € 115.

Hebben jullie dit getest?

We hebben het zelf getest. En we hebben ervaring met de coating op allerlei andere producten, zoals op staal, vensterglas, gevels. Het komt telkens op hetzelfde neer: de ondergrond wordt waterafstotend.

Zijn er onafhankelijke onderzoeken naar jullie coating gedaan?

Ja, in Engeland en Duitsland. Onafhankelijk van elkaar komen de twee onderzoeken tot dezelfde conclusies: dat het rendement herstelt met 20% gemiddeld, met een maximale uitschieter tot 35%.

Is de coating milieuvriendelijk?

De coating bestaat uit siliciumkristallen, uit zand dus. Dat is zo groen als het maar kan. De drager is een vluchtige stof gemaakt van ethanol, ook goed dus.

Kan de coating zonnepanelen ook sneller laten slijten?  De coating gaat immers een ‘diepgaande verbinding’ met het glas aan?

Dat is onmogelijk. Het nanodeeltje slijt er na verloop van tijd af. We garanderen dat de coating er minstens 3 jaar op blijft zitten, maar waarschijnlijk veel langer. Misschien blijft het er wel 20 jaar op zitten, maar het is zo nieuw dat we dat nog niet hebben kunnen testen. Ze hebben wel kunstmatige verouderingstesten gedaan, waardoor we de 3 jaar kunnen garanderen.

Welke garantie bieden jullie?

Wij garanderen 3 jaar op de werking. We hebben een productgarantie dat onze coating geen schade toebrengt aan het zonnepaneel – dat kan namelijk gewoon niet. Als onze coating na 2 jaar aantoonbaar niet meer werkt, dan krijg je van ons een nieuw busje.

Kun je het zelf aanbrengen of is daar een professional voor nodig?

Je kunt het zelf prima doen. Je koopt bij ons een pakket met een speciale reiniger en de coating. Eerst maak je zonnepanelen goed schoon. Daarna kun je de coating met een microvezeldoekje eenvoudig aanbrengen. Of als de panelen slecht bereikbaar zijn, kun je het zelfs met een mop op een stok aanbrengen op de zonnepanelen. 1 minuut laten drogen, even naspoelen en dan ben je klaar.

Waar kan ik de coating kopen?

In de webshop van GreenPower Nano. Het is niet in de winkel te koop.

Hebben jullie voorbeelden van (grote) projecten waar de coating zich al bewezen heeft?

Ja, het is dus getest in Engeland en Duitsland. Bovendien gaan we bij het provinciehuis in Groningen een deel van de 350 zonnepanelen op het dak coaten om het effect door te meten. Ook bij de Rijksuniversiteit Groningen starten we in september een pilot. We hebben ook LED lampen gecoat die onder water bij gemalen worden gebruikt om vissen af te schrikken, zodat die niet in het gemaal terecht komen. Deze LED-lampen vervuilen normaliter heel snel. Deze lampen hebben we gecoat en dat werkt uitstekend. Ze hoeven minder vaak schoon gemaakt te worden.

Koop nu de zonnepanelencoating met de speciale kortingscode GPN-HETKANWEL. Van €147 nu voor €132,30 in de webshop van GreenPowerNano

Bekijk ook dit filmpje waarin Michaël Goedhart zijn nanocoating toont:

Over de schrijver

10 reacties op “Nanocoating herstelt rendement zonnepanelen met 20%”

 1. Ik heb nog niet eerder van deze soort coating gehoord, maar het klinkt erg handig! Ik vraag mij ook weleens af of het rendement van mijn zonnepanelen nog steeds hetzelfde is als toen ik ze net plaatste. Ik ga mij verdiepen in de opties en kijken of ik het ook nodig heb.

 2. Als het paneel af-fabriek voorzien is van een coating is het onverstandig om nanocoating aan te brengen. Bovendien vind ik de prijs die het product moet kosten exorbitant hoog. Je betaalt hiervoor wel de hoofdprijs.
  Mijn advies: neem vooraf contact op met de leverancier van je zonnepanelen en vraag advies over het wel of niet aanbrengen van nanocoating.

 3. Helaas werkt dit niet bij mij.
  De coating laat witte strepen achter, drama om aan te brengen, komt er niet bij dus gaat nooit goed.
  Inderdaad wel waterafstotend, maar als rare is als het vochtig weer is blijven deze panelen langer vol staan met waterdruppeltjes terwijl die van me buren lekker droog zijn na mum van tijd. Mijn opbrengst is minder geworden !

  1. En over het hele jaar gerekend, vergeleken met je buurman, met je opbrengst in het verleden: is er dan een significant verschil ?
   laat het me weten.
   Het nano vloeistof aan de binnenkant van de auto-voor-ruit gedaan: dat zou ik zeker afraden: dampdruppels hechten zich juist -> totaal geen zicht.

 4. Eerst was er Quick and Brite die hetzelfde beloofde, daarna kwamen de Teflon producten die hetzelfde beloofden, en nu is het woord Nano in opmars die nog meer hetzelfde beloven.
  Volgen mij is het alleen maar dure oude wijn in nieuwe zakken.

 5. Goeie tip! Wel vraag ik me af of het aanbrengen echt zo eenvoudig is: wij kunnen niet zomaar bij ons zonnepaneel, en al helemaal niet met een microvezeldoekje… ‘t Schoonmaken is daardoor zelfs erg moeilijk. Hebben we ons niet gerealiseerd van tevoren…

 6. Pingback: "Magische" nanocoating maakt alles waterafstotend (video) » hetkanWel.nl

 7. Pingback: Nanocoating herstelt rendement zonnepanelen met 20% | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.