Nationale Ik Stap Over Van Bank Week gaat viraal

Het Is Nationale Ik Stap Over Van Bank Week. Foto: Images Of Money, Flickr
Het Is Nationale Ik Stap Over Van Bank Week. Foto: Images Of Money, Flickr

Al meer dan 2.300 mensen doen mee aan een plannetje van Correspondent Hoofdredacteur Rutger Bregman. Bregman schrijft dat hij deze week van bank gaat overstappen en nodigt iedereen mee te doen. Het aantal mensen dat hem volgt in deze stap groeit snel Het is echt “Nationale Ik Stap Over Van Bank Week”.

Waarom een Nationale Ik Stap Over Van Bank Week nodig is

Bregman maakt zich boos over de bonussen die bankiers afgelopen jaar ontvingen. Alsof er ondertussen geen financiële crisis is geweest waar vooral de gewone man en vrouw onder te lijden had. De topmannen van de ING kenden zichzelf een opslag toe van tussen de 26 en 46 procent. Bij de ABN Amro hebben ze uiteindelijk afgezien van een loonsverhoging van 100.000 euro p.p., maar dat ging overduidelijk niet van harte.

Als de bankiers iets hebben geleerd van de crisis, dan is het dat de mensen werkelijk alles pikken, aldus Luyendijk die een boek schreef over hoe het er echt bij banken toe gaat. Je schrikt je rot, lees onze recensie maar.

Rutger Bregman kiest er daarom voor om over te stappen naar een andere, eerlijkere bank.

“Al zeven jaar is er immers een doodeenvoudige handeling die iedereen kan verrichten om de financiële sector iets beter te maken. Toch heeft vrijwel niemand de moeite genomen. Ik heb het natuurlijk over het overstappen van bank.”

Overstappen is echt absoluut niet moeilijk. De meeste banken hebben een overstapservice die alles voor je regelen. Lees in ons Dossier Duurzaam Sparen en Beleggen hoe overstappen werkt. Hier vind je de top 5 met de duurzaamste banken van Nederland (hoewel eigenlijk alleen de nr. 1 en 2 echt duurzaam te noemen zijn.

Ben je overtuigd? Doe mee met meer dan 2.300 mensen (stand 20/04) en geef hier aan dat jij ook overstapt.

Lees het artikel van Rutger Bregman in De Correspondent waarin hij oproept over te stappen.

Leestip

[bol_product_links block_id=”bol_553552d973101_selected-products” products=”9200000028232044″ name=”dit kan niet waar zijn” sub_id=”nationale ik stap over van bank week” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Over de schrijver

6 gedachten over “Nationale Ik Stap Over Van Bank Week gaat viraal”

  1. Triodos is NIET de eerlijkste. Ik moet de handelsbank nog checken, maar so far wint ASN.
    Op de Eerlijke Bankwijzer staat meer info over waar banken in investeren (kernwapens! Olie, bio industrie). Vond ik best schokkend!

  2. Niet iedereen kan zomaar overstappen naar een andere bank…. Wij hebben bv een hypotheek van de ING en zijn verplicht ons salaris op een betaalrekening van de ING te laten storten.

    1. Wij hebben helaas het zelfde probleem . Onze hypotheek bij de ING. En dus de verplichting om daar het salaris te storten …. wat nu ????

Reacties zijn gesloten.