Jannie Holtdijk Natuurmonumenten

Over natuurbeschermers en groene initiatieven

Steeds meer mensen willen zich actief inzetten voor de natuur. Bijvoorbeeld door bewuster te leven, de buurt te vergroenen of door initiatieven op te zetten die de biodiversiteit in ons land vergroten. Natuurmonumenten ziet dit als een mooie kans en wil er daarom graag voor zorgen dat burgers in de toekomst het recht krijgen om natuurbeschermingstaken te krijgen.
Wij waren wel benieuwd hoe ze dat precies voor zich zien en daarom spraken we persvoorlichter Dieuwertje Penders over dit voorstel. Verder stellen we in dit artikel graag een aantal toffe (buurt)initiatieven aan je voor die de natuur in ons land een handje willen helpen. Kende jij ze al?
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen.

Over de schrijver

1 gedachte over “Over natuurbeschermers en groene initiatieven”

  1. Kom op voor jouw bijenlandschap! Help mee kleine oases van rust en toeverlaat te creëeren voor bijen en andere dieren. Het gaat niet om bos of grasland. Het gaat om de tussenlaag van heesters en middelhoge- en hoge kruidachtigen. Dit kan uitstekend aan de rand van een bos, sloot, langs een weiland of als onderdeel van een weitje. Elke m2 telt en levert direct resultaat! Lees hier elk resultaat het begin is van een duurzame samenleving én economie.
    Acties voor bijen en andere bestuivers hebben hun voedselvoorziening ca.10% verbeterd. Inmiddels is meer dan 50% aan soorten uitgestorven. Ook zijn er nog meer in gevaar. Insectenetende diersoorten, zoals weidevogels, amfibieën en vleermuizen verminderen sterk per soort. Er is duidelijk behoefte aan meer en betrouwbaar voedsel, leefgebieden en bouwmaterialen. Dus meer constante biodiversiteit en vooral op kleine afstanden van elkaar. Zo krijgen we een veerkrachtige natuur terug, welke plagen op gewassen voorkomt en ons weer smaakvol laat eten.

Reacties zijn gesloten.