Natuur & Milieu deelt gratis vegetarische gehaktballen uit

Nl Proeft Oma 568X224 680X240
Oma Kan Gewoon Gehaktballen Blijven Uitdelen. Foto: Natuur &Amp; Milieu

Vandaag start de grootste uitdeelactie van vleesvervangers ooit in Nederland. Dat meldt Natuur & Milieu. Vanaf 8.00 uur vanmorgen deelt de organisatie gratis lekkere vleesvervangers uit, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Een speciaal e-book, gemaakt met medewerking van chefkok Pierre Wind, is vandaag ook te downloaden.
Ondermeer in Utrecht worden vegetarische gehaktballen uitgedeeld. Ook krijgen klanten in Jumbo supermarkten een gratis vleesvervanger als ze een vlees of vegetarisch product kopen. Volgens de organisatie kan woensdag met de vleesvervangers gewoon gehaktdag blijven. “Mensen vinden het vaak moeilijk om hun eetpatroon te veranderen en met een kant-en-klare vleesvervanger kan het favoriete recept gewoon hetzelfde blijven,” aldus Natuur & Milieu.
De actie is een samenwerking tussen Natuur & Milieu, Jumbo supermarkten, Vivera (producent van vleesvervangers) en de Vegetarische Slager. De campagne zal de komende maanden drie keer een week lang gehouden worden om mensen te bewegen vaker vleesvervangers te eten.
Bron: Natuur & Milieu
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Waarom regelmatig vlees eten geen gezond idee is
Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)

Over de schrijver

3 reacties op “Natuur & Milieu deelt gratis vegetarische gehaktballen uit”

  1. Beste AOD, alle soja die wordt gebruikt in de vleesvervangers die wij uitdelen is duurzaam geteeld. Zie hiervoor http://www.devegetarischeslager.nl/over-ons/lekke… en http://www.vivera.com/duurzaamheid/
    Daarnaast wordt veruit het grootste gedeelte van de wereldwijd geteelde soja gebruikt voor veevoer. Maar een heel klein percentage wordt direct door de mens geconsumeerd, terwijl dit een veel duurzamere manier van consumptie is.
    Als mens zet je de soja zelf direct om in energie, terwijl voor 1 kilo vlees gemiddeld 7 kilo veevoer nodig is. Zie voor meer informatie hierover bijvoorbeeld: http://www.superwijzer.com/site/verantwoording/2-… of http://www.pbl.nl/sites/default/files/cms/publica
    Mvg,
    Kristel Lageweg, Natuur & Milieu

Reacties zijn uitgeschakeld.