Stel je eigen natuurlijke EHBO-kit samen

Als het goed is heb je ergens in huis (of de tent, als je op reis bent) een EHBO-doos staan met de basisbenodigdheden voor kleine ongelukjes. Denk aan verband, ontsmettingsmiddel en pleisters. Hartstikke handig, maar het mag allemaal wel wat natuurlijker. HetkanWEL zet daarom een aantal natuurvriendelijke middeltjes voor je op een rij die thuishoren in een natuurlijke EHBO-kit. De natuur blij, jij blij, iedereen blij. 

Arnica-crème

Deze crème (of tabletten) kun je onder andere gebruiken bij kneuzingen, spierpijn en bloeduitstortingen. Arnica wordt gewonnen uit valkruid (hoe toepasselijk!).

Calendula-crème

Calendula verzacht en geneest (brand)wonden. Het heeft antibacteriële eigenschappen, is werkzaam tegen schimmels en het vermindert jeuk. Aloë vera heeft een vergelijkbare werking.
Pexels Photo 531996

Valeriaan

Dit middel helpt tegen stress en spanning. Het is gewoon verkrijgbaar bij de drogisterij in het schap met voedingssupplementen. Je kunt het slikken in aanloop naar een spannende situatie.

Eucalyptus-olie

Verkouden? Sprenkel een paar druppels eucalyptus-olie op je hoofdkussen en je kunt slapen zónder verstopte neus. Je kunt bij verkoudheid ook stomen met kamillebloemen, salie of tijmbladeren of met etherische oliën van wilde tijm, den, echte kamille of pepermunt.

Citronella

Een natuurlijk mengsel met de essentiële olie citronella weert insecten, net zoals pepermunt, ceder, citroengras en rozemarijn. Breng het royaal en regelmatig aan en de muggen blijven op afstand.
Pexels Photo 169357

Gember

In de vorm van capsules kan gember de maag kalmeren, maar het is ook werkzaam tegen gasvorming en krampen en bij misselijkheid.

Duizendblad

Dit ontstekingsremmende middel helpt tegen diarree, maagkrampen en andere maag-darmproblemen. Heb je koorts? Zet er dan thee van, zodat de koorts daalt. Daarnaast heeft het een licht kalmerende werking en kan het helpen tegen slapeloosheid.

Teatree-olie

Deze olie heeft een rustgevende en ontsmettende werking.

Uien

Uien werken ontsmettend en helpen goed bij een oorontsteking. Leg het ‘s nachts in de buurt van je hoofdkussen en mogelijk is de pijn de volgende dag al een stuk minder.
Pexels Photo 461418

Soda of zuiveringszout

Het ontsmet ontstoken wondjes en maakt de huid week. Heb je een splinter? Laat de huid een poosje weken in een badje met soda of zuiveringszout en je vist de splinter er zo uit!
Ken jij nog natuurlijke middelen die in een EHBO-kit thuishoren? Laat het ons weten in een reactie!

Over de schrijver

1 gedachte over “Stel je eigen natuurlijke EHBO-kit samen”

Reacties zijn gesloten.