Schone slapers opgelet! Omring je in bed met natuurlijke materialen

Ben je een ochtendmens of een avondmens? Slaap je altijd en overal, of doe je meestal geen oog dicht? Hoe en wanneer je ook slaapt; je brengt zo’n beetje een derde van je leven in bed door. En dan kun je er maar beter van genieten, toch? Het lekkerste slaap je in een, letterlijk en figuurlijk, schoon bed omgeven door natuurlijke materialen. En het aanbod? Dat is geweldig.

Een bed van karton

Het bed vormt natuurlijk de basis in je slaapkamer. Je hebt mooie exemplaren van duurzaam hout, maar er zijn bijvoorbeeld ook biologische boxsprings. Sinds kort is er ook een bed van honderd procent karton op de markt. Misschien denk je: “dat is toch helemaal niet sterk genoeg?”, maar dat zal je verbazen. Het bed kan tot een ton aan gewicht dragen en je kunt er met 10 man op springen. Daarnaast is het goedkoop, leuk en super duurzaam.

100 procent natuurlatex

Op het bed wil je een heerlijk matras. Hard, zacht, middel, verend of niet. Natuurlijke matrassen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een honderd procent plantaardige vegan matras van natuurlatex. Natuurlatex wordt gemaakt van natuurrubber en dat wordt fair trade gewonnen. Om de latex zit een hoes van biologisch katoen en kokos. Mooie bijkomstigheid is, dat matrassen van natuurlatex ook nog anti-huisstofmijt en anti-bacterieel zijn. Heb je een allergie? Dan is het een ideale keuze.
Let wel op! Een matras krijgt al het label natuurlatex, als er veertig procent natuurlatex in is verwerkt. De overige zestig procent is dan van synthetisch materiaal en dat is misschien niet wat je wilt.

Warm in de winter, koel in de zomer

Van het matras, gaan we naar een diervrije dekbedden en kussens. Je kunt kiezen voor een dekbed van Tencel. Tencel is een natuurlijk vezel, gemaakt van de bast van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen. Tencel is heel zacht en sterk. Het merk Yumeko maakt heerlijke dekbedden van Tencel, waarvan de buitenkant van zacht biokatoen is. Ook maken ze kussens van natuurrubber of kapok, een soort plantendons van de tropische kapokboom uit Indonesië.
Bedlinnen Voor Een Duurzaam Bed

Een alternatief van PET-flessen

Absoluut niet natuurlijk, maar wel goed voor het milieu, is een HEMA dekbed van gerecyclede PET-flessen. Voor veel mensen is plastic in je bed niet heel aantrekkelijk, maar dit is wel een duurzame alternatief voor elk ander synthetisch dekbed. De hoes is van biologisch katoen en het ademt ook nog goed, dus mocht je synthetisch geen probleem vinden, dan is dit ook een optie.

Super zacht bedlinnen

En dan het bedlinnen. Als de basis goed is, kun je het met mooi bedlinnen echt afmaken. Een schoon bed, dat lekker ruikt en super zacht is, doet wonderen voor je nachtrust. De mooiste exemplaren zijn van natuurlijke materialen, zoals biokatoen, waarvan je zeker weet dat er een eerlijke prijs voor is betaald.

Beddengoed met een beleving

Het merk ‘Scent of Nature’ biedt je een volledige natuurbelevenis aan. De overtrekken zijn bedrukt met een natuurdessin, maar ze leveren er ook een geurbuiltje en een nevelspray bij. Je hoeft alleen je ogen dicht te doen en je denkt dat je midden in de natuur bent.
Duurzaam Slapen In Bed

Een oase van rust

De overtrekken van Yumeko zijn er in hele mooie kleuren en maken je slaapkamer een oase van rust. Ze zijn gemaakt van biokatoen of linnen en natuurlijk fair trade. En ze zijn ook nog betaalbaar. Helemaal als je bedenkt dat ze jaren mee gaan.

Eeuwenoud materiaal

Als je je slaapkamer nog wat verder wilt aankleden, dan ben je bij By Mölle aan het juiste adres. By Mölle maakt prachtige producten onder het mom van slow living. Ze maken bedlinnen van vlas. Vlas is groeit in Europa en heeft geen pesticiden of grote hoeveelheden water nodig.
Slaap lekker!

Over de schrijver