Nederland grootste klimaatverzieker van Europa

Sandy hield huis in New York. Foto: That Hartford Guy, Flickr

Nederland zakt in de CCPI-index van 2013, een lijst die in kaart brengt hoe landen presteren bij de prestaties van klimaatverandering, naar een 49e plaats. Daarmee staan we onder notoire milieuvervuilers als Polen en Griekenland. We bevinden ons in dezelfde liga als China, een land dat we graag aanwijzen als notoire vuilspuier.
De Index, die wordt samengesteld door Germanwatch en Climate Action Network (CAN) Europe, brengt 58 landen met de hoogste broeikasgasuitstoot ter wereld in kaart.
Terwijl de top tien van de index grotendeels bestaat uit Europese landen die wereldwijd de beste inspanningen leven om klimaatverandering tegen te gaan, presteert Nederland aanzienlijk onder het gemiddelde. Ons land behoort met Griekenland en Turkije tot de landen die “een lange weg te gaan hebben”.
Dat het ook anders kan, bewijzen Denemarken, Zweden en Portugal. Die landen scoren het best. Het is de achtste keer dat de index wordt samengesteld. De hoogste drie posities zijn leeg gelaten omdat geen enkel land de maatregelen neemt die noodzakelijk zijn om de opwarming van de planeet onder de 2 graden celsius te houden.
Bron: Joop.nl

Over de schrijver

2 reacties op “Nederland grootste klimaatverzieker van Europa”

  1. Wat dat betreft is er in de bouw nog een wereld aan werk in nederland daar ik zie dat nog geen tien procent van de huizen goed geisoleerd is en dat is nog maar begin want terugwinning en zelfs levering vanuit huis is mogelijk………(……)

  2. nederland doet niets aan zonne energie en waterkracht centrales op kleine en zeer kleine schaal
    .laat ontwikkeling daarop ook aardgas rijdt nederland niet of lpg dat fikken ze liever af…. ook de koppeling hiertussen doen ze niets aan denken alleen maar aan kolen en giga centrales Ik meen dat nederland een top conferetie veertien dagen geleden heeft gehad maar geen terugdringing of a
    stopzetting schande schande

Reacties zijn uitgeschakeld.