Nederland heeft het beste voedsel ter wereld aldus Oxfam Novib

Foto: Dirkvorderstrasse, Flickr
Foto: Dirkvorderstrasse, Flickr

In Nederland is gezond en veilig eten betaalbaar en overal te koop.

Nederland staat op nummer één op de voedselranglijst van Oxfam Novib. In Nederland is een gevarieerd en gezond dieet het goedkoopst volgens onderzoek van de liefdadigheidsorganisatie. Groot-Brittannië scoort vanwege de hoge voedselprijzen slecht op de ranglijst.

Het Verenigd Koninkrijk is het op zes na rijkste land ter wereld, maar de inkomensongelijkheid is er groot en gezond eten in de supermarkt is voor veel mensen met een uitkering of een laag salaris onbetaalbaar.

Het Amerikaanse tijdschrift Mother Jones heeft een interactieve grafiek gemaakt van de lijst van Oxfam Novib.

(Eieren op de Dappermarkt in Amsterdam. Foto van mooste)

Op het gebied van wiet is Nederland inmiddels ingehaald door Spanje. Lees alles over de goedkope en goede cannabis in Barcelona in het nieuwste nummer van 360.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Fukushima werft daklozen om kerncentrale schoon te maken

Kruip in de huid van een vluchteling

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Over de schrijver

4 reacties op “Nederland heeft het beste voedsel ter wereld aldus Oxfam Novib”

    1. We hebben het zeker niet achteloos geplaatst. Het artikel is gebaseerd op onderzoek van de gerespecteerde internationale organisatie Oxfam Novib. Het kan natuurlijk zijn dat je het er niet mee eens bent, maar dat is een andere kwestie waar we overigens ook de nodige aandacht aan besteden. Groet, Marten van der Meulen, hoofdredacteur hetkanWel.

      1. Ik ben vierb jaar bgeleden begonnen met een volkstuin omdat voeding onvoldoende voed. En dan heb ik het over echte voeding laat staan al die pakjes blikjes, potten etc die in de supermarkt staan. Dus op zijn minst zou daar een DIKKE kanttekening bij moeten staan van de redactie. Oxfam Novib kunnen wel tot zo'n resultaat komen in het kader van het minst slechte maar het blijft gewoon bagger wat er in de supermarktschappen staat.

        1. ik denk dat dat erg kort door de bocht is ; het voedsel is voor het grootste deel veilig en gezond in verhouding met de prijs. wat zoveel betekend als ; het is niet onbetaalbaar om verse groenten en vis etc aan te schaffen zodat de onderklasse verdoemd is tot de potjes bonduelle. het is daarentegen wel MOGENLIJK om ongezonde producten te kopen ( chips , blikfruit etc ) voor mensen die dat willen. maar vergelijk nederlandse voeding met china, wij hebben geen baby's die sterven van giftige melkpoeder. het is veilig, en relatief betaalbaar. dat is iets om je te realiseren en erg dankbaar voor te zijn.

Reacties zijn uitgeschakeld.