Nederland kan zonland van Europa worden

 Asta.adamonyte, Flickr.com
Asta.adamonyte, Flickr.com

Nederland is goed op weg met zonne-energie. Volgens onderzoek van brancheorganisatie Epia kan Nederland in de komende vier en acht jaar één van de grotere zonlanden van Europa worden. Dan moet er wel hard gewerkt worden en jaarlijks 655 megawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd worden.

7 miljoen woningen
Om aan die 655 megawatt te komen, moeten er bijna drie miljoen panelen per jaar bijgeplaatst worden. Dat lijkt veel, maar als je bedenkt dat er zo’n 7 miljoen woningen in Nederland zijn en er per dag zeker zes tot twaalf panelen geplaatst kunnen worden, praat je over ongeveer 235.000 tot 475.000 extra installaties per jaar. Voor het plaatsen van deze installaties hoeft niet alleen gekeken te worden naar woningen. Er kunnen ook zonneweides en speciale zonneparken aangelegd worden. Zonneparken worden in Duitsland en Spanje al volop gebruikt, maar zijn in Nederland nog niet te vinden. Hier is dus nog veel winst te behalen.
Dure stroom als voordeel
Tot 2020 blijft Duitsland waarschijnlijk het allergrootste zonland. Ook andere grote landen scoren goed, denk aan Spanje en Frankrijk. Nederland is het enige land kleine land dat het erg goed doet. Dit komt omdat de stroomprijs in Nederland vrij hoog ligt, waardoor zonnepanelen hier eerder rendabel zijn.
Bron: Trouw
Lees ook:
Winkel de wereld (en jezelf) mooier
Hoe krijg ik een zonnepaneel op mijn dak?
Energiecontract levert gratis zonnepanelen op

2 reacties op “Nederland kan zonland van Europa worden”

  1. We kunnen wel een paar koeien inwisselen voor zonnepanelen, dan snijdt het mes aan twee kanten. Of beter nog, wat asvalt oprollen! dat is pas onbruikbare grond. Of wat ongebruikte kantoorpanden (kantoorwijken) platgooien?

Reacties zijn uitgeschakeld.