Nederlander Boyan Slat jongste winnaar Champions of the Earth Award

Boyan Slat Wint Champions Of The Earth Award. Foto: Unep
Boyan Slat Wint Champions Of The Earth Award. Foto: Unep

De 20-jarige student uit Delft won gisteren de prijs die eerder aan Al Gore, Michaël Gorbatsjov en andere grootheden werd toegekend: de Champions of the Earth Award van de VN. Hij won in de categorie “Inspiration and Action”. Slat werd vorig jaar wereldberoemd met zijn plan om miljarden kg plastic uit de oceanen te vissen. Met een onderzoek toonde hij aan dat zijn plan haalbaar was, en wist hij vervolgens afgelopen september met een crowdfundingsactie 2 miljoen dollar op te halen.

De prijs wordt woensdag in een officiële ceremonie door secretaris-generaal van de VN Ban-Ki-Moon aan Slat uitgereikt. Naast Slat worden nog 3 Champion of the Earth Awards in andere categorieën uitgereikt, waaronder aan de huidige president van Indonesië H.E. Susilo Bambang Yudhoyono, en Mario Molina, winnaar van de nobelprijs in scheikunde.

Volgens verschillende media is Boyan Slat de jongste winnaar van een Champions of the Earth Award ooit. Zijn actie is hard nodig: de plastic soep is maar één van de vele problemen die onze oceanen bedreigen.

Bron: UNEP, gevonden via Linda

Over de schrijver

1 reactie op “Nederlander Boyan Slat jongste winnaar Champions of the Earth Award”

  1. Pingback: Nederlandse Student krijgt VN-milieuprijs voor oplossing plastic soep - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.