Nederlanders beloond voor recycling oude kerstverlichting

Wecycle Kerstverlichting Recycling
Bron: Www.wecycle.nl

Nederlanders die kerstinkopen voor de feestdagen doen, kunnen flink besparen op grondstoffen. Als zij oude kerstverlichting of andere kapotte versiering met stekker of batterij inleveren bij de winkel, kan dit voor meer dan 75% gerecycled worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden, zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.
Tijdens de kerstdagen maken veel mensen hun huis en tuin gezellig met extra verlichting en elektrische versiering. De oude, kapotte kerstverlichting verdwijnt bij de helft van de Nederlanders gewoon in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kan het niet gerecycled worden en schaarse grondstoffen gaan verloren.
Bij inlevering van kerstverlichting krijgen klanten bij diverse bouwmarkten en tuincentra een sfeervolle Wecycle-ster cadeau en ze maken kans op een diner voor twee personen.

Waterfles Superklein(Advertentie)
Koop de hervulbare fles die bij jou past: op Bottelicious.nl heb je jouw keuze makkelijk en snel gemaakt.
Elk jaar gooien Nederlanders meer dan 2 kilo per persoon aan elektrische apparaten en spaarlampen in de vuilnisbak. Dat is in totaal meer dan 35 miljoen kilo. Vooral kleine apparaten verdwijnen in de vuilnisbak.
Om iedereen te stimuleren kleine apparaten en verlichting in te leveren, werkt Wecycle rondom Kerst samen met GroenRijk, Hornbach, Intratuin, Life & Garden, Praxis en Ranzijn Tuin & Dier. Bij alle vestigingen van deze bouwmarkten en tuincentra krijgen klanten bij inlevering van kapotte kerstverlichting of andere elektrische versiering een Wecycle-ster cadeau.
Lees ook:
Hervulbare waterflesjes zijn groene hebbedingen
13-jarig genie maakt zendapparatuur uit afval
Geld verdienen met zonne-energie? Lees ons vernieuwde Dossier Zonnepanelen

Over de schrijver