Nederlanders onderschatten flink hoeveel eten ze verspillen

Consumenten Onderschatten Hoeveel Voedsel Ze Zelf Verspillen. Foto: Steven Depolo, Flickr
Consumenten Onderschatten Hoeveel Voedsel Ze Zelf Verspillen. Foto: Steven Depolo, Flickr
Nederlanders denken dat ze gemiddeld maar zo’n 15 kg per persoon weggooien. In werkelijkheid is dat 50 kg. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving, aldus het dagblad Trouw.

Nederlanders zien voedselverspilling als een groot probleem. Zij willen daar graag wat tegen doen. Maar liefst 94% van de Nederlanders zegt dat ze er iets aan doen. Eenderde zegt zelfs nooit wat weg te gooien.

Trouw schrijft op basis van het onderzoek: “Bijna alle Nederlanders – 99 procent – dragen wel iets bij aan het duurzamer maken van de voedselketen. Het tegengaan van voedselverspilling springt eruit. Maar liefst 94 procent van de ondervraagden zegt er iets aan te doen. Omdat het goed is voor de portemonnee, maar ook omdat voedsel weggooien iets is ‘dat niet hoort’. Daarbij schatten ze echter stelselmatig hun eigen verspilling te laag in. Gemiddeld denken ze 15 kilo voedsel weg te gooien en een derde stelt nooit iets weg te gooien. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 50 kilo voedsel per persoon per jaar weggooien.”

Lees het hele artikel op Trouw.nl

Gelukkig valt er iets te doen aan voedselverspilling. Crowdfund nu mee en ontvang het Grote Keukenboek met 500 tips tegen voedselverspilling van No Waste Daisy. Met een investering vanaf €25 ben jij een van de eersten met dit leuke, originele, superhandige, kostenbesparende én mooie boek.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
De verschrikkelijke feiten over voedselverspilling
Crowdfund mee met No Waste Daisy en ontvang het Grote Keukenboek tegen voedselverspilling

Over de schrijver

2 gedachten over “Nederlanders onderschatten flink hoeveel eten ze verspillen”

  1. Ben alleen dus kook ik vaak voor 2 dat vries ik in. Alles wat bijna weggegooid zou moeten worden gaat in de soep en vriezen we ook in. Gooi weinig weg. Hoogstens wat fruit.

Reacties zijn gesloten.