Nederlanders ontwerpen drijvende golf course voor bedreigde Malediven

Bron: der_dennis (Flickr.com)

Binnenkort wordt gestart met de bouw van de eerste drijvende golfbaan ter wereld. De 18-holes tellende golfbaan met luxe accomodaties zal worden gerealiseerd op vijf minuten afstand van de luchthaven van de Malediven. Dit land wordt bedreigd door een stijgende zeespiegel vanwege de klimaatverandering. Er zal daarom gebruik worden gemaakt van drijvende platforms. Extra voordeel is dat de impact op het omliggende eco-systeem hierdoor wordt geminimaliseerd.

Dit is mogelijk door het gebruik van diverse milieuvriendelijke technologieën, zoals waterkoeling, ontzilting van water en het gebruik van zonne-panelen. Onderwatertunnels zullen de golfbaan en overige faciliteiten met elkaar verbinden, voor een ultieme ervaring van het rif.

Koen Olthuis van Waterstudio.nl zorgt voor het conceptuele design van de golfbaan en ontwikkelaar Dutch Docklands maakt de drijvende golfbaan mogelijk. Het project zal naar verwachting 500 miljoen dollar kosten. De golfbanen zullen nieuwe rijkdom, investeringen en toerisme naar het land brengen. Omdat de zeespiegel stijgt, is de bouw van een dergelijk toeristische attractie geen overbodige luxe. Men hoopt dat de drijvende golfbaan ook andere drijvende ontwikkelingen mogelijk zal maken.

Bron: inhabitat.com

Lees ook:
Brave burgers dankzij GeenStijl

Olympische Spelen 2012 nu al kampioen duurzaamheid

Vertel ons jouw groene droom en win een groene PC

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020