Nederlandse basisscholen krijgen gratis zonnepanelen

zonopschoolVandaag gaat het project ‘KiesZon op school’ officieel van start. Vanaf nu kunnen in totaal 250 basisscholen in Nederland gratis zonnepanelen krijgen. Daarbij hoort ook een lespakket waarmee leerlingen wegwijs kunnen worden in de wereld van zonne-energie.

“De wereld kan niet zonder duurzame energie. Dat bewustzijn moeten we onze kinderen meegeven. Daarom is het belangrijk dat scholen het goede voorbeeld geven. Met zonnepanelen op het dak en een bijbehorend lespakket maakt ‘KiesZon op School’ dit makkelijk voor scholen.” Dat zegt Jelle de Jong, algemeen directeur van IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid. “Daarom ondersteunen wij deze actie van harte”.

Eigen bijdrage scholen
Uit gesprekken met basisscholen blijkt dat zij graag zonnepanelen willen, maar dat geldgebrek vaak een drempel is. Dankzij dit project wordt die drempel weggenomen. Het is mogelijk om in het kader van dit project sponsoracties te ontwikkelen om het duurzaamheidbewustzijn bij kinderen en ouders te ontwikkelen. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een gesponsorde hardloopwedstrijden of door middel van crowdfunding via Doneer de Zon. De opbrengst van deze acties wordt verrekend met de energierekening van de school.

“Zelf stroom opwekken is, naast besparen, de groenste manier van energie. Het is belangrijk dat kinderen meekrijgen waar energie vandaan komt en hoe iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld. Daken van scholen zijn daarvoor perfect”, zegt Hans Mart Groen, Directeur van Greenchoice.

Deelnemers

Het project komt tot stand dankzij de samenwerking van Stichting DOEN, IVN, Greenchoice, Doneer de Zon, Enexis en KiesZon.

Scholen die meer informatie willen of zich willen inschrijven kunnen terecht op de website www.kieszonopschool.nl

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zelf zonnepanelen installeren

Over de schrijver

1 reactie op “Nederlandse basisscholen krijgen gratis zonnepanelen”

  1. Pingback: Nederlandse basisscholen krijgen gratis zonnepanelen | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.