Nederlandse ‘Cash mob’ heeft zelf een steuntje in de rug nodig

CashIedereen heeft al gehoord van flashmobs, altijd leuk wanneer een je groep mensen plotseling iets bijzonders ziet doen (om daarna weer te verwijnen).
Een alternatieve versie is de zogenaamde ‘Cash mob’, waarbij je met zijn allen ergens onverwacht gaat winkelen om – kleine, zelfstandige – winkeliers te helpen met wat extra inkomsten.
Deze cash mob, of ‘kassa massa’ zoals de Nederlandse variant gedoopt is, lijkt bij ons niet erg aan te slaan. Zover bekend zijn er in Nederland slechts 2 geweest cahsmobs geweest: 1 in Amsterdam en 1 in Rotterdam, beide alweer maanden geleden.   In andere landen wordt er nog volop geexperimenteerd met het fenomeen. In de afgelopen weken waren er onder andere cashmobs in WenenCalifornia en London.
De cashmob in London was voor een kleine boekhandel die werd ‘overvallen’ door tientallen kopers die elk voor minstens 10 pond iets kochten. De actie was opgezet door IT expert en ‘sociale ondernemer’ Ken Banks, toen hij merkte hoe weinig mensen er naar binnen gingen.Ken was zo enthousiast over het succes dat hij meteen een speciale Cashmob-website  (en bijbehorende app!) heeft opezet die helpt bij de coordinatie van dit soort initiatieven.
De volgende cashmob in London is ook al gepland, volgende week in Cambridge….
Rest dus de vraag: waneer en waar is de volgende cashmob in Nederland?
Lees ook: Flashmob moet recycle gedrag stimuleren

4 reacties op “Nederlandse ‘Cash mob’ heeft zelf een steuntje in de rug nodig”

  1. Haha, ik zie het niet gebeuren, maar als iedereen "You Earned It!" wil downloaden voor z'n iPhone, zeg morgen om 12:00u, hebben we dan een primeur met de eerste digitale cash mob?

Reacties zijn uitgeschakeld.