Nederlandse kinderen op de groenste school van Indonesië

SchoolIn Indonesië zitten zo’n twintig Nederlandse kinderen op een speciale school die werkelijk midden in de natuur staat. Op het eiland Bali staat een compleet van bamboe gebouwde campus. De leerlingen daar leren niet alleen taal en wiskunde, maar ook hoe ze duurzaam kunnen leven en met de natuur moeten omgaan. Op de zogenaamde ‘Green School‘  knutselen de leerlingen met natuurlijke materialen en staan constant in contact met de natuur.

De school staat midden in de open lucht, en heeft geen deuren en ramen nodig.De milieubewuste school wil uiteindelijk helemaal zelfvoorzienend zijn. Binnenkort willen ze met behulp van het water in een nabijgelegen rivier stroom opwekken. De leerlingen verbouwen zelf hun eten. De kinderen hebben geleerd om papayabomen en cassaves te planten en rijst te zaaien, oogsten dat zelf en eten het ook.
Ook in Nederland is er steeds meer aandacht voor groene scholen. Basisschool De Vlieten uit De Lier was de eerste ‘Groenste School‘ van Nederland.

2 reacties op “Nederlandse kinderen op de groenste school van Indonesië”

  1. hallo…………….toen mijn kinderen zover waren om naar school te gaan heb ik na t reguliere onderwijs bewust gekozen voor t jenaplanonderwijs of n verweven versie ervan.zou ik nu voor n school moeten kiezen zou dat n green school zijn.ik vind dat je niet voor je gemak de reguliere school om de hoek moet kiezen.het onderwijs die je kinderen genieten moet n aanvulling zijn hoe jij als ouder in deze wereld staat.je gedachtengoed.het is t verlengstuk van de opvoeding.ik wens iedereen n fijne dag toe.n limburgse in enschede

Reacties zijn uitgeschakeld.