Nederlandse recordpoging voor langste videoclip ooit

Singthatsong
Zing Mee In De Langste Videoclip Ooit. Foto: Hygiëne Helpt

Als je goed kunt zingen en de wereld een stukje beter wil maken, zing dan mee met het nummer “Trip down the map of Africa” van zangeres Desray (bekend van 2 Brothers on the 4th Floor). Het is de bedoeling dat de langste Nederlandse videoclip ooit ontstaat.

De recordpoging moet aandacht genereren voor het project “Hygiëne helpt” van Libresse en Edet in samenwerking met Oxfam Novib. Dit project gaat toiletten bouwen in scholen in Zuid-Soedan.

Soedaneze schoolkinderen doen, bij gebrek aan een toilet, hun behoeften buiten op straat. Bacteriën krijgen hierdoor de overhand en verspreiden zich snel en komen bijvoorbeeld in het grondwater terecht, dat ook als drinkwater wordt gebruikt. Met als gevolg: diarree. Deze kan dodelijke gevolgen hebben. Eén op de zeven kinderen in dit gebied sterft voor zijn vijfde levensjaar, ondermeer door de slechte hygiëne.

Op de website www.singthatsong.nl kun je meezingen met Desray om van de recordpoging een succes te maken. Op www.hygienehelpt.nl vind je meer informatie over het project.

Lees ook

Over de schrijver