Negenjarige haalt postuum 1,2 miljoen dollar op voor goed doel

Rachel Beckwith. Foto: still uit vimeo video

Voor haar verjaardag vroeg de negenjarige Rachel Beckwith geen cadeaus, maar donaties voor het goede doel ‘charity:water’. Ze plaatste een bericht op haar facebook-pagina: “Op 12 juni 2011 word ik negen. Ik ben erachter gekomen dat miljoenen mensen hun vijfde verjaardag niet halen, omdat ze geen toegang hebben tot schoon en veilig water. Ik vraag iedereen die ik ken om te doneren aan mijn campagne in plaats van verjaardagscadeaus. Elke cent van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar zoet water-projecten in ontwikkelingslanden. Wanneer de projecten zijn voltooid, krijgen we foto’s te zien van het project. Ook worden er GPS-coördinaten geplaatst met behulp van Google Earth. Mijn doel is om 300 dollar bij elkaar te krijgen.”
De beslissing van de negenjarige Rachel om af te zien van cadeaus is al een bijzonder verhaal op zich, maar er zit een andere, tragische, kant aan dit verhaal.
Rachel raakte zwaar gewond bij een verkeersongeval in Washington. 23 juli 2011 werd ze van de beademing gehaald en ze overleed kort daarna. Rachel’s kerk was op de hoogte van haar inspanningen om geld binnen te halen voor het goede doel en besloten om haar postuum een handje te helpen.
Nagedachtenis
Het oorspronkelijke doel van Rachel was om 300 dollar binnen te halen, maar mensen werden zo geraakt door haar verhaal dat er massaal werd gedoneerd ter nagedachtenis aan Rachel. Uiteindelijk leverde Rachels campagne 1,2 miljoen dollar op, genoeg geld om 60.000 mensen toegang tot water te geven.
Kortgeleden, een jaar na de dood van Rachel bezocht haar moeder Tigray, in Ethiopië. Hier werd een speciale kerkdienst gehouden door de lokale bevolking ter nagedachtenis aan Rachel en haar bijzondere gift.

Bron: Huffingtonpost
Lees ook
Ik wil een miljoenenimpact maken met speelgoedtoestellen
3 natuurlijke ingrediënten die wonderen doen voor de huid
Bij hetkanWel zijn we zo groen, dat we zelfs onze artikelen recyclen. In de zomer publiceren we artikelen uit ons archief opnieuw: omdat jij ze misschien gemist hebt en het mooie verhalen zijn die, evtentueel met een kleine update, nog steeds actueel zijn. Het originele artikel vind je hier.

3 reacties op “Negenjarige haalt postuum 1,2 miljoen dollar op voor goed doel”

Reacties zijn uitgeschakeld.