Negenjarige haalt postuum tonnen op voor goed doel

Bron: Michael Scott (flickr.com)
Voor haar verjaardag vroeg de negenjarige Rachel Beckwith geen cadeaus, maar donaties voor het goede doel ‘charity:water’. Ze plaatste een bericht op haar facebook-pagina: “Op 12 juni 2011 word ik negen. Ik ben erachter gekomen dat miljoenen mensen hun vijfde verjaardag niet halen, omdat ze geen toegang hebben tot schoon en veilig water. Ik vraag iedereen die ik ken om te doneren aan mijn campagne in plaats van verjaardagscadeaus. Elke cent van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar zoet water-projecten in ontwikkelingslanden. Wanneer de projecten zijn voltooid, krijgen we foto’s te zien van het project. Ook worden er GPS-coördinaten geplaatst met behulp van Google Earth. Mijn doel is om 300 dollar bij elkaar te krijgen.”

Tragisch
De beslissing van de negenjarige Rachel om af te zien van cadeaus is al een bijzonder verhaal op zich, maar er zit een andere, tragische, kant aan dit verhaal. Rachel raakte vorige week zwaar gewond bij een verkeersongeval in Washington. Afgelopen zaterdag werd ze van de beademing gehaald en is ze overleed kort daarna. Rachel’s kerk was op de hoogte van haar inspanningen om geld binnen te halen voor het goede doel en besloten om haar postuum een handje te helpen.

Nagedachtenis
Het oorspronkelijke doel van Rachel was om 300 dollar binnen te halen, maar op dit moment zijn er ruim 8200 donaties ontvangen met een totaalbedrag van 341,653 dollar. Dit is genoeg om meer dan zeventienduizend mensen aan schoon water te helpen. En daar blijft het niet bij: mensen blijven doneren ter nagedachtenis aan Rachel. Hoeveel geld Rachel uiteindelijk op zal halen, weten we over 26 dagen. Dan is Rachel’s campagne afgelopen.

Bron: mnn.com, mycharitywater.org

Lees ook:
Speelwinkel maakt Rotterdamse wijk veiliger
Zo schep je met je tuin een groene wereld
3 natuurlijke ingrediënten die wonderen doen voor de huid

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020