Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn

Van Mij
Foto: Van_Mij, Flickr

Cannabis is weliswaar geen geregistreerd medicijn, maar Nederlandse artsen schrijven het wel voor als reguliere medicatie niet meer werkt. Het helpt bijvoorbeeld tegen misselijkheid, braken, eetlustverlies, spasmen en zeer moeilijk bestrijdbare pijn door beschadiging van het zenuwstelsel. Patiënten die lijden aan MS, kanker of hiv/aids hebben er veel baat bij.

Maar het probleem met canabis is dat de werking zich moeilijk laat vatten in een pil. Het is een samenspel van waarschijnlijk tientallen cannabisbestanddelen dat leidt tot het medicinale effect. Het bedrijf Bedrocan, canabistelers in opdracht van de overheid, komt hiervoor nu met een oplossing: een systeem van cupjes, zoals bij Nespresso, met gemalen wiettoppen. Patiënten kunnen de canabis daarmee verhitten in een apparaat en er thee van zetten of de pure damp opsnuiven. Blowen is overigens niet de bedoeling bij medicinaal gebruik. High worden kan heel beangstigend werken voor patiënten.

Om het ‘nespressosysteem’ op de markt te brengen werkt Bedrocan samen met een Nederlandse private partij, de DC Groep. Die heeft geld voor onderzoek en beheert enkele klinieken. Hun gezamenlijke joint venture, BedroMedical, gaat een klinische test uitvoeren van een ontwerp voor een doseersysteem en toedieningsapparaat.

Bron: De Groene Amsterdammer, jaargang 135, nummer 40, 6 oktober 2011, p. 18

Lees ook:

Profiteren onze buren straks van onze zonnepanelen?

Hoeveel kun jij besparen met duurzaam ondernemen?

Griekenland wil schulden met zon afbetalen

Over de schrijver

2 reacties op “Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn”

Reacties zijn uitgeschakeld.