Geen voedselverspilling tijdens de kerst, door te koken uit je kerstpakket!

Koken Uit Het Kerstpakket
Koken Uit Het Kerstpakket. Bron: Eigen Archief

Kerstmis is bij uitstek de tijd van voedselverspilling. Vandaar dat we vandaag uitsluitend met producten uit het kerstpakket gaan koken. Veel van deze producten belanden in de voorraadkast, waar ze waarschijnlijk het jaar daarop nog staan. Vandaag een tip om juist met deze producten een creatief nagerecht te maken. Vandaag gaan we koken uit het kerstpakket!

Tip 37 koken uit het kerstpakket

Ingrediënten
De ingrediënten zullen per kerstpakket natuurlijk verschillen, maar dit gebruikte ik voor dit nagerecht:
– 500 ml vruchtensap
– 3 eetlepels (gelei)suiker
– 1 Belgische wafel
– Een handje pinda’s
– 2 schuimpjes
– Enkele hartige sticks

Verwarm het vruchtensap, in mijn geval is dit appelvlierbessensap, samen met de 3 eetlepels suiker. Breng dit aan de kook en laat dit vervolgens circa 5 minuten koken.

Vervolgens pak je een kerstvormpje, mocht je dit niet hebben dan kun je dit ook gerust zonder vormpje doen, en druk je de Belgische wafel in het vormpje. De pinda’s hak je fijn en doe je bovenop de Belgische wafel. De twee schuimpjes verbrijzel je en deze gaan net zoals de pinda’s in/op het vormpje. Verwijder het vormpje en je hebt in een hand omdraai een Belgische wafel-pinda-schuimpje-taartje.

Verbrijzel de hartige sticks en gebruik deze als garnering. Als je sap ingedikt is, schep je deze met een lepel op een serveerbordje. Leg de twee taartjes rondom het sap/siroop en maak af met de verbrijzelde hartige sticks .

Et voila, een leuk origineel kerstdessert. Gemaakt van ‘kerstpakketvoedsel’. Vooral producten die mensen over het algemeen minder lekker vinden en in de voorraadkast belanden lenen zich hiervoor.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.
Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver