Nieuw onderzoek: straling mobieltjes niet schadelijk voor gezondheid

340305918 6413D10Fcc Z
Bron: Jonjon2K8 (Flickr.com)

Bij veel mensen leeft angst dat de straling van mobiele telefoons schadelijk is voor de gezondheid. Recent onderzoek wijst echter uit dat er geen aanwijzingen zijn dat de straling van een mobiele telefoon ongezond is. De wetenschappers vonden geen bewijs dat de radiogolven die mobiele telefoons uitzenden hersentumoren of andere vormen van kanker veroorzaken. De wetenschappers gaven wel aan dat ze te weinig informatie hadden om het risico na gebruik langer dan 15 jaar te beoordelen.
De adviesgroep Health Protection Agency schreef het rapport over niet-ioniserende straling (AGNIR). Zij keek naar tekenen van stijgende gevallen van kanker. “Er zijn nog beperkingen aan het onderzoek, maar het bewijs heeft niet aangetoond dat de menselijke gezondheid nadelige effecten ervaart aan de blootstelling aan radiofrequente velden beneden de internationaal erkende richtwaarden”, aldus professor Anthony Swerdlow, voorzitter van AGNIR en epidemioloog aan het Institute of Cancer Research.
Ondanks dat er geen overtuigend bewijs is dat straling van mobiele telefoons schadelijk is, blijft de adviesgroep alert. De wetenschappers willen dat volgend onderzoek zich richt op nieuwe apparaten die straling uitzenden en meer gegevens verzamelen van kanker bij mobiele telefoon-gebruikers. Swerdlow zegt: “Ik denk dat het van belang is dat we blijven onderzoeken wat de gevolgen zijn van straling, zeker na 15 tot 20 jaar gebruik van een mobiele telefoon.”
Bron: Guardian.co.uk
Lees ook
Houd je hersens scherp met deze voedingsmiddelen
Winkel jezelf én de wereld mooier
KitchenHugs: de webshop waar zelfs boterhamzakjes duurzaam zijn

4 gedachten over “Nieuw onderzoek: straling mobieltjes niet schadelijk voor gezondheid”

  1. Pingback: Verminder straling in je huis: 5 tips | hetkanWel.nl

  2. Er zijn ook genoeg rapporten die het tegendeel aangeven, dus moeten we zo hard blijven lopen met ieder onderzoek dat er boven tafel komt?

Reacties zijn gesloten.