Nieuw record crowdfunding voor zonne-energie: €1.000.000,- in 2,5 dag

Freeimages.com - Visual_K
Freeimages.com – Visual_K
.
Crowdfunding voor zonne-energie haalt steeds hogere bedragen op. Zojuist ontvingen wij het bericht dat in totaal hebben 146 investeerders bij elkaar in 2,5 dag het bedrag van 1 miljoen euro bijeengebracht, goed voor het plaatsen van 250 zonnestroomsystemen op particuliere daken in Nederland.
Zelfstroom lanceerde het project van 1 miljoen euro afgelopen vrijdag op het platform duurzaaminvesteren.nl en op zondag was het al vol. Het bedrijf laat weten dat het veel reacties heeft gekregen van investeerders die te laat waren en alsnog interesse hebben om te kunnen investeren. Goed nieuws voor deze investeerders, want de verwachting is dat Zelfstroom medio april opnieuw een duurzaam crowdfundingproject live zet. De reden dat de crowdfundingprojecten bij Zelfstroom elkaar in een snel tempo opvolgen is dat zonnepanelen huren sterk opkomt en de vraag dus steeds meer toeneemt.
Crowdfunding voor zonne-energie: een dubbel record
“We zijn de eerste in Nederland die zo’n groot crowdfundingproject in Nederland gelanceerd hebben voor duurzame energie”, zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “Dat op zich was al een record en een positieve duurzame ontwikkeling, maar dat record is dubbel gevestigd nu het project ook in 2,5 dag succesvol is afgerond.”
Zelfstroom heeft nu in totaal voor 1.900.000,- euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor de verhuur van zonnestroomsystemen. “De ambitie is om over vijf jaar voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst te hebben.”
Op weg naar een fossielvrij Nederland
Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen er indirect volgens Zelfstroom nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Over de schrijver