Nieuwe app geeft blinden zicht terug

Foto: Be My Eyes, Emil Jupin &Amp; Thelle Kristensen
Foto: Be My Eyes, Emil Jupin &Amp; Thelle Kristensen

Vrijwilligers die blinden en slechtzienden door middel van een app tijdelijk weer zicht geven. Dat is in het kort de gedachte achter Be My Eyes. De app wordt inmiddels wereldwijd al door bijna 4.000 blinden en slechtzienden en meer dan 50.000 zienden gebruikt.

Zo werkt het

Wanneer blinden hulp nodig hebben van een ziende, kunnen ze de app inschakelen. De app linkt de blinde automatisch aan een ziende vrijwilliger. Vervolgens krijgt de vrijwilliger de hulpaanvraag telefonisch binnen. Is de vrijwilliger in de gelegenheid te assisteren, dan ontstaat er een live video verbinding. Zo niet, dan wordt contact gezocht met een andere vrijwilliger.

Oorsprong idee

In 2012 pitchte de Deen Hans Jørgen Wiberg, zelf slechtziend, het idee voor de app. Het idee werd opgepakt door programmeurs en andere vrijwilligers en zo kwam Be My Eyes op de markt. Sinds een paar dagen is het ook daadwerkelijk beschikbaar gekomen voor de hele wereld.

De app is momenteel alleen nog beschikbaar op iOS toestellen en wordt tot op heden gratis aangeboden. De app is open source ontwikkeld en alle technische informatie is dan ook vrij verkrijgbaar. De makers willen zo snel mogelijk ook een Android en Windows Phone versie ontwikkelen. Hiervoor wordt de hulp gevraagd van programmeurs en techneuten over de hele wereld.

Meer informatie over de app vind je hier.

Meer omdenktips:
Werkloze bedenkt alternatief voor wachten in de rij 
Op kamers in een bejaardentehuis 
Zo wordt stoppen voor een stoplicht leuk

Over de schrijver

2 gedachten over “Nieuwe app geeft blinden zicht terug”

  1. Pingback: Nieuwe app geeft blinden zicht terug | Health Bytes

Reacties zijn gesloten.