Nieuwe app voor je mobiel: de ethische product scanner

Open ObjectZe zijn razend populair: applicaties op je smartphone waarmee je games kunt spelen, de laatste weersvoorspelling kunt bekijken, de aandelenkoers volgen enzovoort. Voor het eerst kun je nu een gratis applicatie downloaden waarmee je kunt zien hoe verantwoord een product tot stand is gekomen.
De applicatie, genaamd Open Object, is gemaakt door de 27e jarige Jessi Baker uit Engeland. Ze kwam op het idee toen ze aan het winkelen was en gezichtscremes aan het vergelijken was en zich een aantal dingen afvroeg. Welke is het meest diervriendelijk? Welke bestanddelen zitten erin? Hoe veilig is het? Waar wordt het gemaakt, door wie? Hoeveel winst wordt er op dit product gemaakt en waar gaat dat naar toe?
Zou het niet handig zou het zijn als je mobieltje snel een antwoord had op deze vragen! Ze besloot om er zelf een app voor te bouwen. 


Ze struinde het internet af voor informatie betreffende allerlei cosmetische producten zoals parfums, zalfjes, shampoo et cetera. Eenmaal zoveel mogelijk data verzamelt schreef ze de code voor de applicatie. Ze wilde het zo gebruiksvriendelijk mogelijk houden: het enige wat je hoeft te doen is met je mobieltje op het logo van het product te richten, op het scherm verschijnt dan alle relevante informatie.
Vooralsnog werkt de applicatie dus alleen nog voor cosmetische producten, maar Jessi is druk bezig om de toepassing uit te breiden. Ook is Open Object nu nog alleen op iPhones (en iPads) te vinden.

4 gedachten over “Nieuwe app voor je mobiel: de ethische product scanner”

Reacties zijn gesloten.