De nieuwe ontwerpen van Sustainer Homes

Afbeelding: Sustainer Homes
Sustainer Homes won afgelopen jaar de ASN Bank Wereldprijs met hun prachtige duurzame woningen. In de tussentijd heeft het team niet stil gezeten. Zo zijn ze op dit moment bezig met het ontwikkelen van de eerste Sustainer Homes woonwijken en werken ze aan frisse ontwerpen voor verschillende soorten gebouwen. Bijvoorbeeld een echt strandpaviljoen en allerlei inspirerende kantoor- en woonruimtes. De hoogste tijd voor een update.
Sustainer Homes
Sustainers Homes ontwerpt en bouwt duurzame woningen, vakantiewoningen en kantoren. Ze begonnen met mobiele containerwoningen in gerecyclede zeecontainers. Inmiddels bouwen ze op basis van modulaire houtskeletbouw, gerecyclede en herbruikbare materialen. De modulaire constructies maken het makkelijk en betaalbaar om een persoonlijke Sustainer Home te ontwerpen.
Alle ontwerpen worden gebouwd volgens het Cradle2Cradle principe. Daardoor is deze bijzondere woning velen malen milieuvriendelijker en produceert het minder dan 10% van de CO2 uitstoot van een reguliere woning. Dat betekent overigens niet dat je ook minder comfort, luxe en design hebt. Je kunt er namelijk heerlijk wonen zonder vaste lasten en zonder meer van de aarde te nemen dan je nodig hebt.
Sustainer Home Modular
Sustainer Homes is deze maand gestart met de realisatie van de eerste Sustainer Home Modular van Nederland. Deze woning is opgebouwd in modules van 8,75 m2 (3,5 x 2,5) en is gemakkelijk aan te passen en te plaatsen. De woning is niet alleen volledig zelfvoorzienend maar wordt ook onderdeel van een groter project: een harmonische leefomgeving die mensen van alle leeftijden nieuwe kansen moet bieden voor een gelukkiger en gezonder leven op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Het project wordt grotendeels zelfvoorzienend, inclusief permacultuur tuin. De grondwerkzaamheden zijn bijna voltooid, de assemblage staat ingepland en de ontwerpen zijn definitief.

Afbeelding: Sustainer Homes
Afbeelding: Sustainer Homes

Een duurzame woonwijk
Wist je dat gemeente Peel en Maas een prachtige plek biedt voor Sustainer Homes? In het Noord-Limburgse Egchel wordt namelijk een hele bijzondere duurzame woonwijk gebouwd: Giel Peetershof. Deze wijk is welstandsvrij en heeft geen voorgeschreven bouwstijl. Er is dus volop ruimte voor persoonlijke en creatieve ontwerpen. Alle woningen worden nul-op-de-meter, regenwater wordt hergebruikt en er wordt een helofytenfilter aangelegd voor de hele wijk.
In de eerste fase is er ruimte voor 50 kavels waar je met heel veel vrijheid in het ontwerp je eigen woning kunt bouwen. De prijs van de kavels is € 200 p/m2 met een minimale grootte van 150 m2. De perfecte plek om een eigen Sustainer Home te realiseren. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven via de website.
Sustainer Homes in regio Amsterdam
Bij het realiseren van je eigen droomhuis is het vinden van een mooie en betaalbare locatie één van de meest lastige stappen. Sustainer Homes werkt daarom samen met een gebiedsontwikkelaar. Om meer te weten te komen over de woonvoorkeuren van geïnteresseerden hebben ze een aantal paneldiscussies georganiseerd.
Dankzij deze discussies kwamen ze er achter dat iedereen het belangrijk vindt om duurzaam te bouwen en leven. Bovendien speelt sociale duurzaamheid een grote rol. Geïnteresseerden geven aan dat ze graag voorzieningen met elkaar willen delen en contact willen hebben met hun directe omgeving. Sustainer Homes neemt deze wensen mee in het ontwikkelen van een concreet concept dat daadwerkelijk gerealiseerd kan worden in Noord-Holland. Het project zal op z’n vroegst in 2017 gerealiseerd worden. Wij zijn benieuwd!
Meer weten over Sustainer Homes? Je vind er alles over op de site en Facebookpagina. Benieuwd naar het interview van een paar maanden geleden? Dat lees je terug.
Ben of ken jij iemand die ook bijzonder (en groen) werkt? Dan kan je ons een mailtje sturen op redactie@hetkanwel.nl. Als je in het onderwerp ‘wonderlijk werken’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!

Alle prachtige afbeeldingen zijn van Sustainer Homes

Afbeelding: Sustainer Homes
Afbeelding: Sustainer Homes

Over de schrijver

2 gedachten over “De nieuwe ontwerpen van Sustainer Homes”

 1. Pingback: De nieuwe Oliv-woning van Sustainer Homes maakt duurzaam wonen betaalbaar - hetkanWEL

 2. Raymond van der Weele

  Beste ,mevrouw ,meneer ,
  Ik ben wel enthousisast ,over de ontwerpen , maar denk aan Pyromanen die er tegenwoordig overal rondlopen en ze zaak in de fik willen steken !
  Dus ja Mooi ,maar Ik zou er voor geen goud In willen leven , niet veilig in deze tijd ,Ik zou graag meer brandvrije materialen willen zien zeker de buitenkant !
  Maar okay dit is mijn persoonlijke mening .
  Met vriendelijke Groet ,
  Raymond van der Weele te Geldrop

Reacties zijn gesloten.