Maakt deze nieuwe regeling voor e-bikes een einde aan de files?

Een nieuwe regeling voor e-bikes maakt het nog aantrekkelijker om wat vaker op de elektrische fiets te stappen. Een jaar of acht geleden keken mensen je nog vreemd aan als je jonger dan 60 was en een e-bike wilde kopen. Dat was toch niets voor fitte mannen en vrouwen. Fietsen; dat doe je op eigen kracht, door weer en wind. Wie had kunnen denken, dat dit idee zo snel veranderde? De e-bike is inmiddels het meest populaire elektrische vervoermiddel. Geen files meer, beweging en frisse lucht. De e-bike is ideaal voor woon-werkverkeer en te leasen via je werkgever.

37 procent van de Nederlanders bezit een e-bike

Nederland is een perfect fietsland. Met 22 miljoen fietsen, speciale parkeergarages, 32.000 kilometer fietspaden, fietssnelwegen en OV-fietsen op bijna alle treinstations. Het is dan ook niet gek dat uit recent onderzoek van reichelt elektronik blijkt dat Nederlanders ook voor de e-bike zijn gevallen. Ruim een derde van de Nederlanders, 37 procent om precies te zijn, bezit er een.

De ontwikkelingen gaan snel

De afgelopen jaren gingen de ontwikkelingen ook snel. De technologie van de fietsen is innovatief, de ontwerpen worden steeds mooier en de actieradius blijft stijgen. Er zijn modellen voor in de stad, voor recreatie en voor een bergachtig landschap. En overal in Nederland vind je nu oplaadpunten.
Je gaat ook lekker snel, zo’n 25 kilometer per uur. Op een normale fiets halen de meeste mensen zo’n 16 kilometer per uur, maar dan moet je wel flink doortrappen.

Op de fiets naar je werk  

Door de komst van de elektrische fiets besluiten steeds meer mensen om de auto te laten staan en langere afstanden naar het werk, de stad, of afspraken te fietsen. Goed voor je gezondheid en het klimaat. De auto heeft een grote impact op het klimaat en op de kwaliteit van de lucht. Met de e-bike belast je het milieu 40 keer minder.

Nieuwe regeling e-bikes

Om het gebruik van e-bikes nog meer te stimuleren, maakte een wetswijziging het leasen van een e-bike een stuk aantrekkelijker. De verwachting is dan ook dat steeds meer werkgevers hier gebruik van zullen gaan maken. Op deze manier kunnen ze een bijdrage leveren aan het klimaat. Heb je interesse in een fiets van de zaak? Dan kun je eens kijken naar een Stella e-bike. Deze fietsen kun je vanaf 2020 met slechts 7% bijtelling leasen.

Over de schrijver