Nieuwste trend: eetbaar glas dat ook nog lekker smaakt

Eetbare glazen van Loliware. Foto: Loliware
Eetbare glazen van Loliware. Foto: Loliware

Loliware maakt glazen die je na gebruik kunt eten. En, volgens de makers, zijn zelfs de glazen lekker.

Eetbare verpakkingsmaterialen bestaan al langer. Denk aan de bekertjes en bordjes van maismeel. Maar lekker is anders. Start-up Loliware wil hier verandering in brengen. Het bedrijf is opgericht door Chelsea Briganti en Leigh Ann Tucker die beiden productontwerper zijn. Zij noemen hun glazen “biodegredible”, een combinatie van “biodegradable” en “edible”. Of in goed Nederlands: “biologisch afeetbaar”.

De twee ontwerpers ergerden zich aan alle plastic rommel die op evenementen geproduceerd werden. Ze begonnen met experimenteren en wisten een product te maken dat op glas lijkt. Ze gebruiken hiervoor agar, een gel gemaakt van zeewier. De glazen zien er stijlvoller uit dan plastic bekertjes. De ontwerpers voegden vervolgens smaak toe. Op dit moment smaken de glazen naar grapefruit en yuzu (een Oosterse citrusvrucht).

Briganti vindt het eetbare glas een “no-brainer”: “Je kan ze in het gras gooien, of ze in een paar minuten met heet water oplossen. Met elk glas dat opgegeten wordt, zorgen we dat er een plastic beker minder in de vuilnis verdwijnt.”

Bron: The Guardian

Lees ook
[adrotate group=”1″]
15 dingen die je kunt doen met 15 kilo tomaten
Groenste outdoorwinkel in Zweden verkoopt, recycleert, repareert en verhuurt

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020