Nieuwste trend: zonnepanelen in kleur disco roze of legergroen

Zonnepanelen In Kleur. Foto: Ningbo Maxsolar
Zonnepanelen In Kleur. Foto: Ningbo Maxsolar
“Een klant kan zijn auto in elke kleur krijgen die hij wil, zolang het maar zwart is.” Deze befaamde spreuk van Henry Ford over zijn “T-model Ford” auto ging tot voor kort ook op voor klanten van zonnepanelen. Je had ze in zwart of grijzig donkerblauw, en daar hield het wel op.

Maar nu het aantal zonnepanelen blijft groeien, komen er alternatieven op de markt. Kleurige alternatieven. Een Chinese fabrikant Ningbo Maxsolar levert zonnepanelen in tientallen verschillende kleuren onder de merknaam Makesen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van lavendelkleurige panelen? Of heb je ze liever in “legergroen”? Voor de echte durfals zijn er ook nog panelen in de kleuren “disco roze”. Bedenk echter wel dat je zonnepanelen 25 jaar mee gaan (of misschien zelfs langer). Ben je over 10 jaar nog steeds tevreden over je “rebels groene” zonnepanelen?

Zonnepanelen in kleur lijkt misschien een beetje overdreven, maar vormen toch wel een echte verbetering. De zwarte of blauwe panelen kunnen flink afsteken bij je dak, zeker als je bijvoorbeeld rode dakpannen hebt. Een goede kleurkeuze kan ook voorkomen dat je irritatie bij je buren oproept. Zij moeten immers tegen jouw zonnepanelen aankijken, en dan is het prettig als het geheel een beetje bij elkaar past.

De fabrikant kan overigens ook zonnepanelen in kleuren op verzoek maken. (“Hebt u ook zonnepanelen in taupe, meneer de zonne-installateur?”. “Tuurlijk, mevrouw. De klant is koning. Of had u ze liever in mauve gehad?”). Maar waarschijnlijk moet je ze dan wel in bulk bestellen. 1 paneeltje in de kleur naar keuze gaat niet lukken.

Kortom, een zonnepaneel is niet langer meer een functioneel, saai energiefabriekje. Nee, ze zijn het nieuwste sieraad voor je huis. En wat betreft de kwaliteit van de gekleurde panelen? Volgens Ningbo Maxsolar hebben de Maxsen panelen een rendement van boven de 15%, wat redelijk standaard is in deze bussines.

Bron: Ningbo Maxolar, gevonden via @polder_pv.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zonnepanelen aanschaffen: hier moet je op letten

Over de schrijver

2 reacties op “Nieuwste trend: zonnepanelen in kleur disco roze of legergroen”

  1. Leuk, die gekleurde zonnepanelen! 🙂

    Is de brandveiligheid en de elektriciteitsopbrengst van die Chinese rommel wel gegarandeerd?

    Mooi, dan nu nog alle grijze auto’s ruilen voor felgroene… 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.