Nissan Leaf nu ook in SimCity

Willem Van Bergen, Flickr.com
Willem Van Bergen, Flickr.com

Nissan heeft het aantal laadstations flink uitgebreid. Niet in Nederland, maar in SimCity. Vanaf nu kunnen inwoners van dit online spelletje dus ook met hun Nissan Leaf rondrijden. Afgelopen week stelde Nissan gratis laadstations beschikbaar, die door gebruikers gedownload kunnen worden en vervolgens gebruikt kunnen worden om digitale elektrische auto’s gedurende een half jaar op te laden. Daarna stopt de campagne weer.

Marketingtruc

De nieuwe laadstations zijn natuurlijk bedoeld als positieve reclame. Gebruikers zien een half jaar lang Nissan in hun favoriete game. Het laadstation kan bovendien aantrekkelijk zijn voor gebruikers die graag een groene stad creeren, want het laadstation lijkt geen afval te produceren of riool nodig te hebben. Ook hoeft er geen stroomvoorziening te worden aangelegd om het station te laten werken. Uiteraard is voor iedereen duidelijk te zien dat het gaat om een Nissan-station.

Niet enthousiast

Hoewel het leuk klinkt, zijn spelers van SimCity vooralsnog niet erg positief. Zij kunnen zich de lancering van de online versie van de game nog goed herinneren. Die werd zo goed verkocht, dat de server van EA Games te weinig capaciteit had om hen allemaal te laten spelen, met als gevolg dat mensen dagenlang geen toegang hadden tot hun game, complete steden kwijtraakten en na een inlogpoging 20 minuten in de wachtrij mochten staan. Inmiddels zijn die capaciteitsproblemen opgelost, maar echt soepel werkt het spel nog niet. Zo werken gebouwen niet optimaal en kan het verkeer pas goed geregeld worden als je hiervoor een aparte patch installeert. Volgens liefhebbers is dit dan ook niet het juiste moment om te beginnen met reclame in SimCity; dat zou gebruikers alleen maar wegjagen en het succes van het spel – en dus de reclamecampagne – sterk ondermijnen.

Bron: TechCrunch, Joystiq, Autobloggreen

Lees ook:

Tesla S is groenste auto van 2013

Uw stroomkosten halveren? Dat kan.

Uitgestelde koffie: sympathieke Facebook-hit nu ook in Nederland

1 gedachte over “Nissan Leaf nu ook in SimCity”

Reacties zijn gesloten.