Ben jij een No Waste Feest Beest?

DaisyJill2_300Anti-verspillingsexpert Daisy Scholte en vormgeefster Jill Overmaat willen het Grote Keukenboek tegen voedselverspilling uitbrengen. Ze zijn hiervoor, samen met hetkanWel, een crowdfundingcampagne gestart die goed loopt. De teller staat nu op 46%. Dat betekent dat hun No Waste Feest steeds dichterbij komt. Als de campagne namelijk een succes wordt, zijn alle donateurs uitgenodigd om tijdens het grote No Waste Feest de lancering van het boek te komen vieren. Wil jij hier ook bij aanwezig zijn? No Waste Daisy en Jill geven hier 500 culinaire tips.

Consumenten zijn de grootste verspillers

Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander 50 kg goed eten weg. €150 aan dure boodschappen zo de prullenbak in. De consument is verantwoordelijk voor 42% van alle voedselverspilling. Volgens anti-verspillingsexpert Daisy Scholte kan dat anders. “Met eenvoudige tips kun je eten beter bewaren, verwerken in bijzondere recepten of een nieuwe bestemming geven. Dat laat ik zien in het grote Keukenboek.”

Het grote Keukenboek

DaisyJill_300De grootste verspillers in de voedselketen zijn de consumenten. Juist daar richt Daisy zich op met haar nieuwe boek. “Het is geen doorsnee kookboek. Dit boek hoort in elke keuken thuis. Per ingrediënt krijg je bewaartips, lees je hoe je de houdbaarheid kan verlengen en wat voor lekkers je allemaal kan maken als je er een klein beetje van over hebt. Bij elk ingrediënt komt een verrassend recept, een tip van een expert en laat ik weten in welk seizoen het product het meest duurzaam te verkrijgen is. Wist je bijvoorbeeld dat je de steel van broccoli kan eten? Dat je druiven kan invriezen? Of dat je een gekookte aardappel als bindmiddel in een saus kan verwerken?”

Nooit meer kopen voor de prullenbak

Tijdens haar vele horecabaantjes viel het Daisy steeds meer op met hoeveel gemak mensen eten weggooien. “Ik ging zelf experimenteren en anti-verspillingstips verzamelen. Tot vervelends aan toe viel ik ouders, vrienden, huisgenoten en collega’s lastig met mijn kliektechnieken en restjesrecepten. Toen ik voor het Voedingscentrum de campagne tegen voedselverspilling Hoezo50kilo mocht gaan doen, kon ik mijn inspiratie met een veel groter publiek delen. Nu is het tijd om mijn ideeën te bundelen in een mooi boek, zodat mensen nooit meer eten kopen voor de prullenbak.”

Crowdfunding

De ontwikkeling van het boek is in volle gang. Samen met vormgever Jill Overmaat is Daisy druk bezig de meer dan 500 tips tegen voedselverspilling te bundelen. Om de eerste druk mogelijk te maken zijn de meiden een crowdfundingcampagne gestart in samenwerking met hetkanWel.nl. “Voor de eerste druk en de promotie hebben we 15.000 euro nodig. Door een boek via onze crowdfundingactie in de voorverkoop te kopen kun je ons helpen het doelbedrag voor eind augustus te halen. Als dat lukt heb je niet alleen een mooi, grappig, origineel en superhandig keukenboek, je helpt ook mee voedselverspilling te verminderen. En door niets meer te verspillen heb je die investering zo terugverdiend.”

No Waste Feest

Je kunt Daisy en Jill al steunen met een bedrag van 25 euro. Dan ontvang je als één van de eersten het grote Keukenboek en maak je het bovendien mogelijk om echt iets tegen verspilling te doen. Op www.crowdaboutnow.nl/nowastedaisy vind je meer informatie en zie je hoe de dames kan steunen.

Over de schrijver

3 reacties op “Ben jij een No Waste Feest Beest?”

  1. Pingback: Ben jij een No Waste Feest Beest? | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020