NS infoborden reïncarneren als dienblad

Foto: Ode

Jaarlijks heeft de NS 17.000 gele informatieborden over. Ze moeten een paar keer per jaar vervangen worden, bijvoorbeeld wanneer er aanpassingen zijn in de dienstregeling. Gelukkig worden die niet weggegooid maar verwerkt tot leuke producten. Tot nu toe waren dat bloempotten maar er zijn vast veel meer mogelijkheden, zo dacht de NS. Het bedrijf loofde daarom een duurzaam ontwerp wedstrijd voor ideeën om de gele borden te recyclen tot gebruiksvoorwerpen. Het winnende ontwerp is een dienblaadje geworden, waarop bijvoorbeeld jouw eigen traject staat.

Het dienblaadje en nog een aantal andere ontwerpen zijn bedacht door een team studenten van verschillende creatieve opleidingen. Tijden het NS try-out festival hebben de studenten hun ideeën losgelaten om de borden te verwerken tot duurzame gebruiksvoorwerpen. Ze gebruikten daarbij ook de ideeën van klanten en personeel van NS, die ze gedurende de zomer al in konden zenden.

Andere grappige ontwerpen waren jasbeschermers voor de OVfietsen en een vogelhuisje. De ontwerpen zijn nog niet te koop, maar de NS is aan het bekijken of ze binnenkort wel daadwerkelijk geproduceerd kunnen worden.

Het geeft wat tijd om na te denken: op welk traject wil jij je ontbijtje straks geserveerd? | Door: Willemijn Sneep

Meer lezen?

 

Over de schrijver

3 reacties op “NS infoborden reïncarneren als dienblad”

  1. Pingback: Faciliteer Atelier – Onze MVO Missie

Reacties zijn uitgeschakeld.