Nu ook eerlijk varkensvlees door middel van crowdbutching

Foto: Koopeenvarken.nl
Foto: Koopeenvarken.nl

Het kon na het succes van koopeenkoe.nl niet uitblijven: koopeenvarken.nl. Door middel van online crowdbutching koop je een vleespakket afkomstig van een varken dat een fijn leven vol modderbaden en goed voer heeft gehad. De varkens hebben bovendien extra lang mogen groeien en zijn van een smakelijk ras dat ook wel het Nederlandse Ibericovarken wordt genoemd. Dat is dus lekker, voor zowel mens als dier. Omdat koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees goed betaalbaar.

Lees ook: Lijst met meer dan 50 adresjes voor eerlijk, lokaal vlees per regio op een rijtje

koopeenvarken.nl is niet alleen een vervolg op koopeenkoe.nl maar ook een protest tegen de bio-industrie. Varkens zijn makkelijk te houden dieren en zijn daarmee geliefd in de bio-industrie. De varkens van koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs. Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. Dat is niet alleen fijn voor de varkens, die kwaliteit van leven komt ook de smaak van het vlees ten goede.

Prijsplaatje

Koopeenvarken.nl werkt hetzelfde als koopeenkoe.nl, via de website koop je een deel van een varken dat op dat moment nog lekker rondscharrelt. Als het gehele varken is verkocht, wordt het geslacht en krijg je een pakket thuisgestuurd met daarin verschillende producten. Een pakket kost € 99,95 en bevat maar liefst 7,85 kilo vlees. Er kunnen 28 maaltijden van worden gegeten. Gemiddeld kost het vlees dan per persoon per maaltijd € 1,78 (de gemiddelde kiloprijs is € 12,75), het bewijs dat biologisch varkensvlees niet duur hoeft te zijn. In het vleespakket zit onder meer gehakt, varkensmedaillons, rollades, twee soorten worst, speklapjes, karbonades, ongepaneerde schnitzels en hamlapjes. De producten zijn geseald en niet in schaaltjes verpakt, waardoor het minder ruimte in de vriezer inneemt. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad.

Lees ook:

[adrotate group = “1”]
Zo check je zelf welke bedrijven diervriendelijk varkensvlees verkopen

Over de schrijver

1 reactie op “Nu ook eerlijk varkensvlees door middel van crowdbutching”

  1. Pingback: Dit zijn de banen van de toekomst - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.